VadeVi
Surten al mercat els primers vins d’Entrebosc
  • CA

La finca Mas Pubill, situada a Castellfollit del Boix a la comarca del Bages, és una propietat de més de tres-centes hectàrees, en un entorn molt muntanyós, majoritàriament cobert de bosc, amb predomini de pi blanc, roures i alzines.

Datada de mitjans del segle XVII, ja des dels seus inicis la finca s’ha dedicat al conreu de cereals, vi i oli per l’autoconsum. Actualment s’ha intensificat el conreu de la vinya i l’olivera així com una part d’horta.

En aquest entorn neix Entrebosc, un petit negoci familiar, amb l’objectiu d’oferir productes ecològics, locals i de primera qualitat, i amb el ferm compromís de recuperar les varietats autòctones com la corbella, varietat d’oliva, el picapoll blanc, mandó i sumoll, varietats de cep i la mongeta de Castellfollit del Boix.

Segons dades històriques, consta que pels voltants de la finca hi havia molta vinya. L’època de màxima esplendor va ser durant la segona meitat del segle XIX. D’aquests anys daten unes tines al celler antic del Mas Pubill, tot fa pensar que es collien entre cent i cent cinquanta mil kg cada anyada.

De la finca s’ha recuperat la vinya vella de sumoll. Entre la vella i les noves n’hi ha plantades 4 hectàrees. S’aposta per recuperar les varietats pròpies i singulars de la zona per tal d’oferir vins de qualitat que siguin un reflex d’identitat de la terra. Les varietats de vinya plantades són: picapoll blanc, sumoll, mandó i cabernet franc.

Ara acaben de treure al mercat els primers dos vins amb la feina de l’enòleg Carles Playà. L’Entrebosc blanc, fet amb picapoll blanc i criat en bóta; i l’Entrebosc negre, elaborat amb cabernet franc. Les dues referències es podran adquirir en breu a través de la seva pàgina web.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa