VadeVi
El passat de la DO Pla de Bages a la nova proposta de Món Sant Benet
  • CA
Mont Sant Benet comparteix amb els visitants el seu passat vitivinícola

!–akiadsense–>

Món Sant Benet ha comptat amb la col·laboració de la DO Pla de Bages per elaborar la nova visita ‘Històries de vi al monestir’, que posa en valor el present i el passat vinícola del monestir. Des del passat dissabte 18 ja es pot gaudir d’aquesta nova visita que subratlla més que mai les fortes arrels del monestir de Sant Benet amb el seu entorn.

La tradició vitivinícola del Bages és tan antiga com la seva història. Hi ha savis que afirmen que el nom de la comarca venia de Bacus, el déu pagà del vi. La vinculació del monestir amb el vi la trobem ja amb al segle X quan els primers monjos van impulsar el conreu de la vinya i la compra de terres destinades a la producció de vi. I és que aquesta va esdevenir una de les principals activitats econòmiques de Sant Benet sobretot a partir del segle XVII quan el monestir va convertir-se en una autèntica explotació vitivinícola que produïa unes quantitats de vi que no tenien res a envejar a la producció d’un celler actual. En el cas del monestir aquesta producció de vi va quedar estroncada el 1835 amb l’exclaustració dels monjos i l’abandonament del monestir tot i que la comarca del Bages continuà produint vi i es convertí durant el segle XIX en la principal productora de vi de Catalunya fins a l’arribada de la fil·loxera a finals del segle XIX que comportà una forta crisi.

L’itinerari proposa descobrir l’empremta que ha deixat aquest conreu a l’entorn del monestir amb les parets de pedra seca, les barraques de vinya però també a l’interior, a l’església, el claustre i al magnífic celler gòtic. Tot això sense oblidar quins eren els vins i els gustos preferits dels avantpassats.

La visita finalitza amb un tast de vins als jardins del monestir amb la presència de dos cellers de la DO Pla de Bages que aniran variant segons les dates. Trobareu tota la informació i podeu formalitzar les reserves seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa