VadeVi
El passat vitivinícola, la ruralitat i la proximitat a Barcelona són els punts forts de la DO Pla de Bages
  • CA

La DO Pla de Bages ha organitzat aquest dilluns una jornada tècnica per tal d’analitzar el moment present i projectar perspectives de futur. I ho ha fet des de diversos àmbits: la història i el patrimoni vitivinícola, les varietats, sòls i vins, l’enoturisme i la comunicació.

Les quatre ponències han coincidit en destacar que el patrimoni arquitectònic que evoca un passat vitivinícola esplendorós, representat per les barraques de pedra seca i, una mica més enrera encara, amb el Monestir de Sant Benet és un dels valors indiscutibles que cal potenciar per tal d’enfortir aquesta denominació.

En aquests sentit, la taula rodona dedicada a la viticultura, posava de relleu la feina de recuperació de varietats com un dels actius de la comarca. La tècnica de l’Incavi, Carme Domingo, i el mateix president de la DO, l’enòleg Joan Soler han explicat que més enllà del picapoll, el buc insígnia d’aquesta zona, i del mandó, són molts els altres tipus de raïm amb potencial que s’estan investigant.

També han fet esment a la particularitat del terroir de la DO Pla de Bages, que amb un clima més continental permet fer uns vins singulars i a hores d’ara, potser, fer front al canvi climàtic amb més garanties que altres zones.

La proximitat amb Barcelona i la ruralitat, s’han presentat com algunes de les fortaleses de la zona si es pretén enfortir l’enorutisme, ara mateix incipient a aquesta DO. I pel sociòleg Lluís Tolosa, un dels ponents, un dels punts forts és la bona entesa entre els 14 cellers que la conformen.

Pel que fa a la comunicació, les periodistes Ruth Troyano i Sílvia Culell, la directora dels Premis Vinari, Eva Vicens i la directora del Vadevi, Margalida Ripoll, han coincidit en afirmar que tots els valors analitzats són fortaleses evidents, però han recordat que sense els canals adequats i sense una bona comunicació, és difícil que al gent sàpiga que els té.

Des de la DO Pla de Bages han anunciat que el contingut d’aquesta jornada es farà públic perquè estigui a l’abast de tothom i que la voluntat és revisar-ne les conclusions per fer-ne un seguiment i treballar en la seva evolució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa