VadeVi
Roqueta Origen descuba la quarta anyada del vi de tina

La família Roqueta ha presentat el nou Vi de Tina. Emmarcat dins de la línia d’investigació Paisatges 1883, amb l’objectiu de recuperar les tècniques de vinificació i varietats de la DO Pla de Bages i transmetre-les al món, Roqueta Origen presenta un projecte experimental pioner centrat en l’elaboració de vi a partir de varietats autòctones en una tina de pedra seca ubicada a la vinya Mas Arboset. En aquesta edició s’han pogut tastar en exclusiva les anyades del Vi de Tina anteriors donant la possibilitat de comparar-les amb la recent premsa de la tina.

Plantada amb ceps de més de 70 anys, la vinya de Mas Arboset compta amb una desena de varietats autòctones, entre les quals destaquen la sumoll, punxó fort, garnatxot, cua de moltó, malvasia de Manresa, mandó, pansera i picapoll, i és única per comptar amb una tina de pedra seca en el seu interior. Aquesta tina, revestida de rajoles on fermenta el most, és una joia patrimonial de l’arquitectura i la viticultura de la zona. Actualment hi ha més de 100 conjunts repartits per tota la denominació, però cap amb les mateixes característiques. El projecte és una mostra de l’esforç de la família Roqueta per mantenir el seu compromís amb el territori i expressar, a través dels seus vins, la singularitat de la terra.

Roqueta Origen, viticultors des de 1199

Els orígens de l’activitat vinícola de la família Roqueta es remunten al segle XII, concretament a l’any 1199. Des de llavors, les diferents generacions de la família han estat lligades a la producció i al comerç de vins, primer a l’antiga masia de Santa Maria d’Horta d’Avinyó i, des de finals del segle XIX, en els diferents cellers que han anat fundant: Ramón Roqueta (Manresa, 1898), Abadal (Horta d’Avinyó, 1983), Crin Roja (Fuente-Álamo, 2003) i LaFou Celler (Batea, 2007). Des de l’any 2009, aquests quatre cellers s’estructuren al voltant del grup Roqueta Origen, que vetlla per la identitat vinícola de cadascun d’ells i manté els valors que la família Roqueta ha esgrimit des dels seus inicis en el món del vi: respecte per la tradició, aposta per la innovació, honestedat i proximitat amb el client final.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa