VadeVi
Agenda d’activitats de tardor amb vi de la DO Tarragona
  • CA

La Denominació d’Origen Tarragona ha presentat l’agenda d’activitats de tardor on el vi serà sempre un dels principals protagonistes. La presentació, feta a la seu de l’INCAVI de Reus, ha servit per compartir el detall d’un projecte que pretén centrar l’atenció en la seva Ruta del Vi, que aplega les experiències enoturístiques d’una vintena de cellers, i la projecció de la macabeu, varietat icònica de la DO Tarragona i motor d’identificació del territori.

El macabeu, la varietat estrella

El cert és que la macabeu suposa més del 50% del raïm de la DO i permet un ampli ventall de vinificacions, d’escumosos i ancestrals vins a rancis i generosos, passant per joves afruitats i criances en àmfora, bóta de castanyer, de roure i d’acàcia i també els nous vells vins brisats.

En aquest sentit, i per tercer any consecutiu, s’organitzarà una nova Galeria MACABEU en la qual s’hi exposa un catàleg dels vins de la DO Tarragona que duen el segell 100% macabeu. Són una vintena en el que serà, segons l’entitat organitzadora, “l’acte central i més important” dels que tindran lloc durant la tardor.

El calendari, al detall

El detall de les activitats, compartides durant aquesta presentació per Oriol Pérez de Tudela, del celler Vinyes del Tiet Pere de Vilabella, i Xavier Ferrer, responsable comercial del celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, és el següent:

  • 24 i 25 de setembre i 1 i 2 d’octubre: activitats de la Festa de la Verema als diversos cellers de la DO Tarragona.
  • 29 de setembre: copa de cortesia al Cine Club de Valls, que projectarà la pel·lícula Entre Copas a la programació de la Festa de la Verema de la ciutat.
  • 1 d’octubre: Festa de la Verema a Vilabella, on la DO Tarragona obre una proposta de projecció sobre el seu territori a diversos pobles vitivinícoles de Gaià, començant per Vilabella. La festa serà una fira de vins amb 11 cellers i es projectarà la pel·lícula L’Age d’Or, cortesia del MOST Festival. L’endemà, 2 d’octubre, es farà un passeig per les vinyes del Gaià de Vilabella i un esmorzar a càrrec de Ramon Martí, xef del restaurant El Llagut de Tarragona.
  • 7 al 27 d’octubre: la DO torna a aportar vins per a les Jornades del Romesco, organitzades per l’Associació d’Empresaris Hotelers de Tarragona.
  • 8 d’octubre: la DO Tarragona participarà a les Jornades de Patrimoni i Paisatge de l’Associació Terres del Gaià al Monestir de Santes Creus, amb un tast maridatge de vins i territori.
  • 8 d’octubre: participació a la Fira de Cambrils amb un tast dirigir de vins de la DO Tarragona.
  • 11 d’octubre: Galeria MACABEU, amb un tast amb la premsa i degustació de maridatges (14h), una ponència amb Juan Carlos Sancha, professor de la Universitat de La Rioja (16h), l’obertura a públic de la Galeria MACABEU (17-20h) i sopar maridatge de macabeu amb Ferran Cerro Restaurant (20:30h).

Al novembre, a més a més, la DO tornarà a Miravet per fer un nou tast de rancis i Clàssics Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa