VadeVi
La DO Tarragona incrementa la seva producció un 7’47%
  • CA
Verema a la DO Tarragona

!--akiadsense-->

Un cop finalitzada la verema per part dels més de 2.200 viticultors del territori de la DO Tarragona (les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i una part de la Ribera d’Ebre), el balanç des del Consell Regulador de la DO Tarragona és positiu, per la qualitat del raïm i també per les xifres de producció. Enguany, les 48.00 hectàrees inscrites a la DO Tarragona han assolit una producció propera als 45 milions de quilos, el que significa un increment del 7,47% respecte a la producció de l’any passat. Pel que fa a la qualitat, aquesta és excel·lent, superant la de campanya anterior.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona el seu president, Josep Lluís Grogués, destaca aquest increment de la producció com un fet positiu amb l’objectiu d’augmentar la xifra de vins embotellats sota el paraigua de la DO Tarragona, ja que una part de la producció encara important del territori té altres destinacions.

La verema va començar la darrera setmana d’agost amb les varietats primerenques i aquesta es va anar desenvolupant fins a finals d’octubre en les zones més tardanes en una verema que la pluja que va caure en alguns moments va impedir que anés més ràpid però tampoc ha implicat cap problema a la vinya ni al raïm.

La producció per varietats

Quant a les varietats blanques, el raïm entrat en el territori de la DO Tarragona predominant és el macabeu (63’9%), seguit d’altres varietats tradicionals del Camp de Tarragona com la parellada (14’5%), el xarel·lo (9’47%) i el moscatell (6,71%). Per darrere d’aquestes s’hi troba el chardonnay (4,64%) i també la garnatxa blanca (0’30%), exclusivament a la Ribera d’Ebre.

Pel que fa a les varietats negres, les xifres estan més repartides. Destaca l’ull de llebre (39%) i el merlot (26’9%). Per darrere hi trobem el cabernet sauvignon (17’6%), la garnatxa negra (5’83), el sirà (4’54%), el monestrell (2’64%) i el sumoll (0’40%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa