VadeVi
El concurs de la DO Tarragona premia onze cellers
  • CA

El consell regulador de la DO Tarragona ha fet públics els guanyadors de la XXIIIa edició del Concurs de Vins Embotellats que organitza amb periodicitat anual. El jurat, format per una vintena de persones sota la direcció de Montse Nadal, va avaluar a cegues els prop de 90 vins presentats a certamen sota 9 categories diferents. L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc al TInglado 1 del Moll de Costa de Tarragona i ha comptat amb la participació d’un centenar de persones.

En aquesta edició els premis han quedat molt repartits entre 11 cellers que s’han emportat els primers premis de les 9 categories en què estava dividit el concurs. El celler amb més distincions ha estat un any més el Celler De Muller de Reus, que s’ha endut dos primers premis i un segon premi, en concret pel seu chardonnay i també pes vins dolços i rancis.

També han destacat els resultats de la Cooperativa de Vila-rodona, amb un primer premi pel Moscatell i dos segons premis, pel Ranci i pel blanc jove Flama Roja. Els vins Adernats de la Vinícola de Nulles s’han endut dos primers premis, en concret el blanc jove Adernats Seducció i el negre jove, Adernats Insting. També han obtingut molt bona puntuacions el Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp, amb un segon premi pel vi El Terrat i un segon premi per Dent de Lleó.

A l’Alt Camp s’ha quedat la categoria de vins blancs sec, en aquesta ocasió per Vins Padró de Bràfim amb el seu Chardonnay; i el mateix celer s’ha emportat el segon premi amb l’Ipsis Criança Merlot Ull de Llebre en la categoria negre criança. Precisament aquesta categoria se l’ha endut el celler Mas del Botó d’Alforja, amb el seu vi Ganagot 2008 elaborat per l’enòleg Josep Maria Llauradó. Pel que fa al segon lloc de la categoria de negres criats en fusta aquest ha estat pel Vinya Janine Negre Roure 2011 del celler Vinya Janine de Rodonyà.

En la categoria de vins rosats, el Puig Rodó de la Cooperativa de Bràfim s’ha endut el primer premi segons el panell de tast presidit per Montse Nadal.

Bons resultats dels vins de la Ribera d’Ebre

En aquesta edició destaquen els bons resultats de cellers de la Ribera d’Ebre, una zona d’expansió de la DO Tarragona. En la categoria de negre criat en fusta, el primer lloc ha estat pel Sunyer Merlot de Vins Suñer de Ginestar. També Molí de Rue de Vinebre ha obtingut un segon premi aexequo amb el seu Mims Rosat juntament amb Cellers Unió de Reus amb el seu Roureda Rosat en la categoria de rosats. Per útim, Biopaumerà de Rasquera ha obtingut el segon premi en la categoria de vins negres joves en fusta pel vi ecològic Iuvenis.

L’acte de lliurament fou presidit pel president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, que va estar acompanyat per Joan Besora, director de desenvolupament del Port de Tarragona; Elvira Ferrando, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament; Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat; i altres regidors, representants de la Generalitat a la ciutat, així com representants dels cellers, membres del jurat i del Consell Regulador de la DO organitzadora. Durant l’acte hi va haver temps per una breu conferència de Mercè Toldrà, directora del Museu del Port, que va fer una intervenció per destacar la història relació entre l’exportació del vi de la DO Tarragona i del Camp de Tarragona en general des del Port de la ciutat. Un cocktail amb la possibilitat de tastar tots els vins presentats i els guanyadors va tancar la jornada a l’exterior del Tinglado 1.

Podeu consultar el llistat de guanyadors seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa