VadeVi
Els millors vins amb denominació d’origen Tarragona
  • CA
Vins guardonats al 23è concurs de vins amb DO Tarragona | DO Tarragona

!–akiadsense–>

El Port de Tarragona ha acollit aquesta setmana el lliurament dels 23ens Premis de la DO Tarragona, un dels actes previs a la Fira del Vi que precisament organitza aquesta mateixa denominació d’origen aquest cap de setmana del 16 al 18 de juny a la Rambla Nova de Tarragona.

Deu cellers s’han repartit els 18 premis, entre primers i segons, que s’han lliurat en aquesta ocasió després del tast a cegues que va tenir lloc fa unes setmanes a la Facultat d’Enologia de la URV i que de nou va comptar amb la direcció tècnica de la professora de la Facultat d’Enologia Montse Nadal al capdavant d’un panell de tast format per 25 especialistes d’arreu de Catalunya.

Els cellers guanyadors han estat els següents:

En les categories de vi blanc aromàtic, el premi ha estat per vi El Terrat de Mas Vicenç de Cabra del Camp; el vi blanc fusta Dent de Lleó de Mas Vicenç i el blanc sec Ipsis Chardonnay de Vins Padró de Bràfim.

La Cooperativa de Bràfim amb el vi Puig Rodó Rosat també ha guanyat el màxim reconeixement en la categoria de vins rosats, un premi que ja havia guanyat en d’altres ocasions.

En les categories de vins negres, els guanyadors han estat el celler Molí de Rué de Vinebre en la categoria de negre jove pel Mims Negre. El Syrah de Muller de Reus ha guanyat el premi de negre criat amb fusta i el vi Adrià de Paumerà, del celler Biopaumerà de Rasquera, s’ha emportat el premi en la categoria de negre criança.

Pel que fa a les dues categories de vins licorosos, el primer premi ha estat per: en vins de licor sec, De Muller amb el Aureo Seco Muy Viejo i en la categoria de dolços ha estat la Cooperativa de Vila-rodona amb la seva Mistela.

Els segons classificats en les nou categories també van ser molt diversos i com a novetat destacava els dos llocs obtinguts per Vins i Caves Vives Ambròs de Montferri, que debuta com a celler adscrit a la DO Tarragona. Els altres segons llocs han estat per De Muller de Reus, Vins Padró de Bràfim, Mas del Botó d’Alforja, Adernats-Vinícola de Nulles i la Cooperativa de Vila-rodona

De nou els premis de la DO Tarragona s’han repartit entre tots els territoris vinícoles de la denominació d’origen amb primers i segons premis a les comarques de l’Alt Camp i el Baix Camp i també cap a la nova zona en expansió de la Ribera d’Ebre amb dos primers premis en vins negres. Els vins guanyadors es podran tastar i comprar en la propera Fira del Vi de la Rambla Nova.

Després de lliurament, tots els assistents a l’acte van poder tastar el vins guanyadors i els participants al concurs i també els tastets gastronòmics de Km O elaborats pels restaurants El Llagut i Cocvla de Tarragona i l’Esportell del Bou de Picamoixons, tres establiments que estaran a la Fira oferint les seves propostes gastronòmiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa