VadeVi
Ferré (DO Tarragona): ‘Utilitzar una marca que no és teva és confondre al consumidor’
  • CA
Una de les contraetiquetes de Dasca Vives on hi diu 'Wine of Origin Tarragona'
Una de les contraetiquetes de Dasca Vives on hi diu ‘Wine of Origin Tarragona’ | Cedida

!–akiadsense–>

La DO Tarragona afirma que no es pot posar un topònim a una etiqueta d’un vi si no es pot garantir l’origen perquè és un frau. El seu president, Vicenç Ferré ha explicat en declaracions a Vadevi que si s’ha presentat una denúncia contra el celler Dasca Vives no és només per fer servir ‘Valls’ a les etiquetes sinó també perquè en algunes de les contraetiquetes diu en anglès que són Vins Originaris de Tarragona “i això ningú ho pot certificar”. El departament d’Agricultura ha resolt l’expedient i sanciona el celler amb una multa de 2.000 euros, el que ha aixecat molt polseguera a les xarxes socials.

Ferré afirma que és una competència deslleial de cara als altres cellers que estan sotmesos a tots els mecanismes de control de qualitat, de varietats de raïm i d’origen per certificar la procedència del vi i que treballen conjuntament per la denominació d’origen. A més assegura que si s’ha denunciat és perquè “utilitzar Wine of Origin Tarragona, una marca que no és la seva, és confondre al consumidor i també als professionals. Ens hem trobat cartes de restaurants en les que engloben en el mateix apartat vins amb denominació d’origen i sense”.

El president de la DO Tarragona explica que hi ha 5 o 6 cellers que no estan inscrits a la denominació d’origen i amb qui s’ha contactat personalment i per escrit per convidar-los a formar-ne part “no pressionar-los i també se’ls ha aconsellat que no fessin servir topònims que legalment formen part de la denominació d’origen”.

Per Ferré “tothom és lliure d’inscriure’s o no a la denominació, però el que no pot ser és que es vulguin aprofitar de la marca”.

El màxim responsable d’aquesta denominació assegura que ja fa temps que estan analitzant i estudiant de quina manera poden adaptar el plec de condicions per poder encabir noves tendències del mercat i noves elaboracions. I en això estan mentre “estem treballant per preservar la qualitat de la DO i per certificar-la, i hem de vetllar perquè el que surt amb la referència de la nostra denominació sigui realment el que diu l’etiqueta”, diu Ferré.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa