VadeVi
La DO Tarragona proposa un viatge en el temps a través del vi
  • CA

La Denominació d’Origen Tarragona ha presentat aquest dijous una nova proposta que convida a conèixer la història del territori a través dels vins que s’hi fan. El “tast del decenni” permetrà gaudir d’un àpat en el qual el vi tria el seu maridatge perfecte en forma de producte el dia 4 de febrer coincidint amb les festes emblemàtiques de la Candela de Valls.

El maridatge consistirà en onze vins i onze plats, l’oportunitat de tastar “paisatge que s’ha embolletat durant la última dècada”, com comenta a Vadevi Vicenç Ferré, president de la DO. Així, explica, hi haurà un vi de cada any des de 2011 a 2021 que permetrà gaudir de productes que tenen una llarga criança i reivindicar, així, els vins amb solera que els diversos cellers del territori guarden a les anomenades “biblioteques” o “cementiris” de vins. I tot plegat, es farà al restaurant Casa Fèlix.

Serà una manera de conèixer el pas del temps en territori tarragoní a través del vi, “un tast que durarà deu anys“, assenyala Ferré. I tot plegat, a partir d’un treball coordinat entre els cellers i la pròpia DO, que van decidir els vins en funció de la disponibilitat de productes de cada elaborador. “Un cop vam fer la selecció, vam decidir quins plats els acompanyarien, quan en una sessió de maridatge acostuma a ser a l’inrevés i el plat condiciona el vi”, dirà el president.

Amb aquesta acció, el territori vol donar valor a velles anyades, en una estratègia que també vol reivindicar els vins rancis i dolços en una regió on hi existeix una llarga tradició. De fet, un dels vins que es podran degustar en el marc d’aquest ‘Tast del decenni’ serà un vi ranci solera de 1954 del celler De Muller. “Des de la DO hem de continuar reconeixent i prestigiant aquests vins clàssics”.

Les places per participar a la jornada especial de tast-maridatge són obertes al públic es poden reservar per un preu de 55 euros seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa