Del divendres 10 de juny a les sis de la tarda fins el diumenge 12 de juny a les deu de la nit, el cor de Tarragona –la Rambla Nova- acollirà la divuitena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, que organitza el Consell Regulador de la DO Tarragona amb la presència de 20 cellers que donaran a tastar més d’un centenar de vins.

La Fira s’ha presentat oficialment aquest dijous al Pati Jaume I de l’ajuntament de Tarragona amb la presència d’Ana Santos, regidora de Serveis a les Persones de Tarragona; Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona i Àngels Collado, secretària-gerent de la DO Tarragona; que han explicat que el tiquet de la Fira del Vi de la DO Tarragona costarà 10 euros i donarà dret a sis degustacions de vi, una copa serigrafiada i un porta copes editat especialment per l’ocasió.

L’objectiu de l’esdeveniment és convertir el centre de Tarragona en un gran aparador dels vins de la DO Tarragona a la ciutat que dóna el nom a la DO, i difondre el treball i l’esforç que any rere any fan els productors.

La fira mantindrà una estructura similar a la dels darrers anys amb la presència d’una vintena d’estands de cellers de la DO Tarragona procedents de tot el seu territori vinícola (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre) i també empreses de cava situades al territori de la DO, de l’Alt Camp i el Tarragonès. En total seran més d’un centenar de vins, caves i vermuts que es podran tastar durant els tres dies d’aquest esdeveniment que espera consolidar la xifra de les darreres edicions que se situa al voltant de les 25.000 degustacions servides en les tres jornades. Als diversos expositors també es podran tastar els vins guanyadors del 22è Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es va lliurar la setmana passada a un acte al Port de Tarragona.

Horaris

Els horaris de la Fira del Vi de la DO Tarragona s’han adaptat a les hores en les quals hi ha un major flux de visitants a la Rambla Nova. Per això la fira s’obrirà divendres a larda i la resta de dies al matí de les 11 fins a les 15.00 hores i a la tarda reobrirà a les 17.00hores fins a l’hora del tancament, 23.00h (divendres i dissabte) i 22.00h (diumenge), La fira, com sempre, es complementarà amb la presència de diferents restaurants, en aquesta ocasió els arrossos del Restaurant el Llagut de Tarragona i la cuina quilòmetre zero del Restuarant Almosta de Tarragona i diversos expositors de venta i degustació d’embotits i formatges elaborats al territori.

Activitats paral·leles

L’organització de la DO Tarragona ha preparat de nou un programa paral·lel d’activitats que inclou diverses sessions del curs introductori al tast de vins, que tindran lloc a la carpa especial per aquests tastos. Els cursos de tast de vins tindran lloc el dissabte a les 20.00hores i el diumenge en sessions a les 18.30h i a les 20.00h. Son dues activitats gratuïtes però que necessiten inscripció a l’estand de venda de tiquets. Paral·lelament també hi ha haurà diverses presentacions. El dissabte a les 12.00h tindrà lloc la presentació de la nova associació de Cellers Singulars de la DO Tarragona, que agrupa mitja dotzena de cellers de petites dimensions de diverses zones de la DO. L’acte el conduirà la periodista i someller Ruth Troyano. El dissabte a partir de les 18.30 a l’estand de tastos també tindrà lloc la presentació del vi La Pocavergonya, un vi blanc elaborat per quatre cellers de la Ribera d’Ebre de la DOTarragona de forma conjunta. A la presentació, a banda de La Pocavergonya també es podran tastar alguns vins elaborats per aquests cellers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa