La VINITFEST, organitzada per Adernats a la Catedral del Vi de Nulles (joia modernista de 1917), es consolida en la seva tercera edició amb més de mig miler de persones i el cartell d’entrades exhaurides. El festival es posiciona com a clar referent de l’enoturisme tarragoní mostrant la vessant més festiva de la cultura vinícola i gastronòmica.
Resum de la Vinitfest">
Un espectacle inaugural amb la banda Swing-À-pour i els balladors de TGNswing van ser els protagonistes de la nit. Un joc de llums pintava de colors el celler i una veu en off relacionava els inicis del segle XX amb els temps actuals en una performance que caracteritza els inicis de cada Vinitfest. En un pati conjunt al celler, La Colònia va fer ballar el públic amb els seus ritmes mediterranis en un escenari entre la monumental paret de pedra del celler i les tines d’inoxidable que reflectien les llums de garnaldes que il·luminaven l’espai. A l’altra banda del celler, un cafè d’època era l’espai on actuava el pianista Ruben Villaroya i l’artista Adrià Batet que va fer un quadre per a l’ocasió, a pocs metres, una barra on se servia Mojito Seducció va ser una de les sensacions de la nit. La unió entre un còctel tropical i un vi amb caràcter mediterrani (Adernats Seducció) va ser el maridatge perfecte per una nit d’agost com la Vinitfest.
Només entrar al celler, una sorprenent performance de l’il·lustradora Jessica Llagostera transformava el passadís del celler en un carrer de poble de festa major. I després de trobar-nos amb més tapes i copes, s’arribava a dalt, on les espectaculars arcades del celler modernista feien d’escenari per a un grapat d’artistes de disciplines ben diverses. Il·lustradors de la revista Licor del Mono, artistes visuals amb diverses performances adaptades a l’espai i fins i tot l’escriptora Montse Farrés que va fer un poema de la nit.
El públic va poder gaudir de fins a 6 maridatges més un copa de benvinguda amb l’entrada. Adernats Seducció, Adernats Rosat, cava Reserva Brut Nature o Adernats Instint ">són alguns dels vins i caves que es van poder tastar. En l’àmbit gastronòmic, la varietat de tapes anava des d’una sèpia amb mandonguilles del xef Àngel Soler, una degustació de galetes del mestre artesà pastisser de Ca Les Taronges Roger Vallvè, fins a un macarró de foie per part del Joan Castell del Portal 22 i passant per una paella del cap de cuina de la Cooperativa d’Arrossaires del Delta.
Valoració exitosa per part de l’organització">
Des de l’organització es fa una valoració molt positiva tant del transcurs de l’acte com del ressò que aquest està tenint arreu del territori. “Tenim públic de tot el centre i sud de Catalunya, a més de turistes de diverses nacionalitats, malgrat que no es fan grans inversions publicitàries cada any acabem les entrades abans gràcies al boca-orella i al bon feedback dels assistents”, afirma Adam Albert, coorganitzador de la Vinitfest juntament amb Francesc Boronat i la direcció de la Vinícola de Nulles.