VadeVi
Premi als millors vins de la DO Tarragona 2022
  • CA

Aquest dimarts s’han fet públics els resultats del 28è concurs de vins de la Denominació d’Origen Tarragona, certamen que premia els millors productes que surten al mercat sota el paraigües i amb el distintiu d’aquest territori vitivinícola d’origen.

Ha estat en el marc d’un acte al Teatret del Serrallo de Tarragona que ha comptat amb la participació de diverses autoritats locals, així com els membres del Consell Regulador, entre els quals el president de la DO Vicenç Ferré o la presidenta del concurs Montserrat Nadal, i els cellers elaboradors, entre d’altres.

Aquesta és la llista dels vins guardonats, per categories:

Vins de macabeu

  • Primer premi: Llims Blanc 2020, Grup Fruiter de Benissanet
  • Segon premi: Naïf de Vives Ambròs 2022

Vins blancs

  • Primer premi: Seducció 2021, Vinícola de Nulles
  • Segon premi: El Terrat 2021, de Mas Vicenç

Blancs de criança

  • Primer premi: Chardonnay 2021, De Muller
  • Segon premi: Jujol de Vives Ambròs

Blancs secs

  • Primer premi: L’Espatllat 2021 d’Agrícola Pallarades
  • Segon premi: Microvinificació Blanc Xarel·lo 2021, Cellers Blanch

Vins Rosats

  • Primer premi: Flama Roja 2021, Castell d’Or
  • Segon premi: Mims Rosat 2021, de Molí de Rué

Vins brisats

  • Primer premi: Escabeces Cartoixà Vermell 2020
  • Segon premi: Xarel·lo Vermell de la Vinícola de Nulles

Vins negres joves

  • Primer premi: Capítol 2021, de Vins Padró
  • Iuvenis 2020, de Bipaumerà

Negres de Criança

  • Primer premi: La Fonollosa 2019 de Mas Vicenç
  • Segon premi: Capítol Criança 2018, de Padró i Família

Vins escumosos

  • Primer premi: Muscat Brut Reserva Trilogia, de De Muller
  • Segon Premi: Ancestral Parellada 2021, de Celler Sanromà

Vins de Licor

  • Primer premi: Sol i Serena de Molí de Rue
  • Segon premi: El vi ranci de la Cooperativa de Vila-rodona

Enguany el trofeu per als primers classificats ha estat obra de l’artista menorquí Enric Servera. L’artista va exhibir un oli de grans dimensions elaborat expressament per el concurs, el qual representava un fons marí sembrat d’àmfores, en referència a la mediterraneïtat de la DO Tarragona a través del seu símbol. Tot seguit Servera va estripar l’obra en diversos bocins, convertint cadascun dels trossos en una obra única que rebia el guardonat.

L’acte va acabar amb un passeig amb la golondrina «Tarragona Blau» pel port de la ciutat, on els presents van poder gaudir d’uns fideus arrossejats maridats amb els vins premiats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa