VadeVi
La Societat Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’
Nou vi 4 calçots

La Societat Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, ‘4 calçots’ (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest cap de setmana de gener com és tradició al centre de la capital de l’Alt Camp.

Aquest nou vi negre jove elaborat amb Ull de llebre es pot aconseguir a l’Agrobotiga de d’Agrícola de Valls i també a l’estand que la Societat tindrà durant la propera festa del calçot. Es tracta del primer vi de la nova gamma que es comercialitzarà en els propers mesos i que es completarà amb el vi blanc elaborat amb les varietats macabeu i moscatell ‘Kesse’ ">i el negre criança “La Pera. El Bandoler”">. L’ull de llebre, per la seva frescor característica, s’ha considerat que és un vi idoni per acompanyar els calçots i la seva salsa.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, és treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins fa referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. L’altra vi reivindica i recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com La Pera gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi de criança, porta per nom Kesse, el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins que s’han comercialitzat per part de l’Agrícola de Valls, com són les marques Pont de Goi i Xat de Benaiges. La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la Societat va deixar d’elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d’1’5 milions de kilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s’ha buscat un disseny més modern i atrevit. Per aquest motiu, la nova gamma de vins també s’intentarà que arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i fins i tot a l’àrea de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa