“Trio DO Terra Alta i no un altre perquè m’agrada molt tirar cap al sud”, afirma el periodista i escriptor Víctor Amela en el vídeo que dóna el tret de sortida a la campanya #fansDOTerraAlta en què diferents personatges populars expliquen els seus motius per escollir els vins terraltins així com els seus paisatges, gastronomia, història i la seva gent. El periodista es mostra contundent quan parla dels seus vins: “És un dels pocs llocs a Catalunya on pots descobrir vins espectaculars”.

Amela recorda que un altre dels elements desconeguts de Terra Alta però que en són mostra del seu atractiu és el fet que Pablo Picasso hi va viure a temporades a Horta de Sant Joan durant la seva joventut. “Aquell món, aquells boscos,aquells rius havien transformat la seva ànima fins a convertir-lo en l’artista que va ser després” ressalta Amela que afegeix que a ell personalment li va fascinar “per la virginitat dels seus paisatges espectaculars”.

Campanya de vídeos #fansDOTerraAlta

El Consell Regulador d’aquesta Denominació d’Origen està impulsant la campanya de vídeos #fansDOTerraAlta per a donar a conèixer els seus trets diferenciadors i la qualitatdels seus vins. Uns vins amb molta història, és una de les denominacions de vins catalanes històriques que van glossar personalitats com el pintor Pablo Picasso, que cita Amela, i l’escriptor Joan Perucho. Els vídeos de la campanya es podran veure tant al web de la DOTerra Alta com a les seves xarxes socials.

Al vídeo del periodista el seguiran altres protagonitzats per David Carabén de Mishima, la presentadora Bibiana Ballbé, la periodista Empar Moliner i el cuiner Jeroni Castell que compta amb una estrella Michelín al seu restaurant Les Moles (Ulldecona). Una vegada al mes un d’ells ens explicarà en un nou vídeo perquè l’apassiona la Terra Alta i els seus vins.

DO Terra Alta, l’ànima de la garnatxa blanca

Terra Alta destaca pels seus vins blancs fets amb garnatxa blanca, la seva varietat emblemàtica que compta amb un segell específic: “DO Terra Alta, l’ànima de la garnatxa blanca”. La comarca produeix el 90% de la d’aquesta varietat a Catalunya, el 75% de l’espanyola i el 33% de la mundial.

Es tracta de la zona vinícola més meridional de Catalunya reconeguda com a DO en 1972 que té un alt valor paisatgístic, reconeguda per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera. Una zona privilegiada per obtenir un raïm sa, madur i amb caràcter, amb una viticultura respectuosa amb el medi ambient i amb la producció d’un raïm amb identitat pròpia.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa