VadeVi
Arrufí (DO Terra Alta): “Amb els parcs eòlics, o la Generalitat no té prou força o ens enganya”
  • CA

!--akiadsense-->

La DO Terra Alta manifesta el seu desacord per la possible obertura de nous parcs eòlics a la comarca. La publicació al BOE de dos nous parcs a Benifallet i Pinell de Brai ha agafat per sorpresa als impulsors del moviment en contra d’aquestes instal·lacions. El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, ha explicat a Vadevi que no entenen que està passant “semblava que amb la Generalitat teníem bona sintonia i ara ens trobem amb aquesta publicació al Butlletí Oficial de l’Estat. Dos nous parcs eòlics surten a exposició pública per a ser declarats com a projectes d’utilitat pública i ningú ens ha informat. O el govern no té prou força o ens entan enganyant”.

“La massificació eòlica a la nostra comarca és un fet, al sud de Catalunya estem generant un 27% de tota l’energia eòlica del país i si tiren endavant els parcs projectats arribarem al 50%. Ens sembla desproporcionat i injust i no ho podem permetre”, ha dit Arrufí. Per això es tornaran a reunir amb les altres entitats de la Terra Alta per organitzar noves accions de pressió.

De moment s’han presentat recursos per la via judicial contra els tres parcs eòlics projectats a Batea, Villalba i La Pobla i ara serà la justícia qui haurà de decidir. Però al marge d’accions concretes, per Arrufí el que és més lamentable “és mirar cap enrere i veure que el centralisme de la Generalitat durant molts anys va obviar la nostra comarca pel que fa a inversions. Fent un esforç inimaginable, els pagesos i viticultors vam tirar endavant. Hem mantingut el paisatge i el territori verge i ara que tenim aquest atractiu ens el volen prendre. Si ens treuen el paisatge que hem mantingut amb l’esforç de tota la Terra Alta què ens queda?”.

Des de la DO Terra Alta recorden que estan plenament a favor de les energies renovables com a recurs imprescindible per a la salvaguarda del medi ambient, però entenen que la seva distribució territorial hauria de ser més justa i menys perjudicial per un territori de només 700 km2.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa