VadeVi
La campanya electoral al consell regulador de la DO Terra Alta s’escalfa
  • CA
DO Terra Alta

!--akiadsense-->

PEVITA, una de les cadidatures a les eleccions del Consell Regulador de la DO Terra Alta fa campanya posant l’èmfasi en la problemàtica del control de la producció. Es tracta de la llista d’elaboradors en la que també s’hi presenta l’actual president Joan Arrufí.

En un document que han fet arribar als que estan cridats a les urnes i al qual ha tingut accés Vadevi, recorden que la normativa actual de la DO Terra Alta permet una producció màxima de 8.000 kg per hectàrea en varietats negres i de 10.000 kg per hectàrea en varietats blanques, però “hi ha un corrent d’opinió dins de la comarca que vol augmentar indiscriminadament aquestes produccions fins als 10.000 i 12.000 kg per hectàrea quan la producció mitjana està al voltant dels 6.500 kg per hectàrea”.

A la carta asseguren que “no s’ha de deixar marge al frau” perquè entenen que permetre un increment de la producció “a més de falsejar la realitat, obre la porta d’una manera clara a males pràctiques d’ús de la targeta vitícola del pagès tot facilitant, com tots sabem, la entrada irregular d’una gran quantitat de raïm, most i vi de fora de la comarca, que l’únic que aporta a una part és tenir uns dels preus del raïm i del vi a doll més baixos de tot Catalunya, mentre que a altres aporta un benefici fraudulent i normalitzat, que no per això mai deixarem de denunciar i perseguir des de dintre o des de fora del consell regulador”.

Tot i que no identifiquen ni posen noms als que subscriuen aquest corrent d’opinió que aposta per un rendiment més alt per hectàrea, exposen mantenir la política que s’ha impulsat fins ara des del Consell Regulador de la DO Terra Alta: “adequar la normativa de producció a la realitat i permetre al pagès veremar i donar sortida a la totalitat de la seva producció, amb la possibilitat d’incrementar-la però sempre sota un control justificat”.

PEVITA es presenta als censos B i D, viticultors no adscrits a cooperatives i cellers elaboradors embotelladors i les votacions es faran aquest dijous 30 de maig entre les 10h i les 17h de la tarda.

Només la DO Terra Alta i la DO Montsant hauran de votar. A totes les altres denominacions d’origen no s’han presentat més d’una candidatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa