VadeVi
Cellers Tarroné Torremadrina Selecció 2014: elegància mediterrània
  • CA
Torremadrina Selecció 2014 de Cellers Tarroné, DO Terra Alta | J.N.

!–akiadsense–>

Torremadrina Selecció 2014

Cellers Tarroné

DO Terra Alta

Pvp. Aprox: 10 €

Etiquetat en català

Tel. 977 430 109

Web: www.cellerstarrone.com

La Terra Alta és la zona vinícola més meridional de Catalunya, situada entre el riu Ebre i les terres del Matarranya, amb un espectacular paisatge mediterrani d’interior, i vinyes que arriben fins als 500 metres sobre el nivell del mar. Un altre dels trets que reivindica el caràcter mediterrani d’interior és la climatologia, amb una abundant insolació i pluviometria escassa. Destaquen dues particularitats: un singular equilibri entre els dos vents dominants, el cerç (nord-oest) i les garbinades (marinades de component sud) i un hivern fred que denota certa continentalitat.

Aquesta mediterraneïtat del terrer marca el caràcter dels vins, que transmeten aquest caràcter intens i càlid. Ara bé, els temps en què el grau alt i la intensitat del color era l’atribut més valorat en els vins negres, ha quedat enrere.

Ara s’han posat de moda els vins d’estil borgonyó, amb poc color i grau, perquè se suposa que això els fa més elegants. Però aquesta tendència no ens ha de fer perdre de vista que el clima català, i especialment el de la Terra Alta, són ben diferents del de la Borgonya, situada al nord-est de França, amb un clima continental d’influència atlàntica, així que els vins d’un indret i l’altre, lògicament, no es poden assemblar.

El que ha tingut de bo aquesta tendència cap als vins més frescos, és que ha fet que els elaboradors catalans -els que no s’han passat de frenada fent vins directament verds- han moderat la maduresa i l’excés d’extracció, i han afinat els seus vins.

Aquest és el cas d’aquest Torremadrina Selecció 2014 de Cellers Tarroné, que bo i conservant el caràcter intens i mediterrani que li pertoca per origen, no arriba als extrems que potser haurien estat l’objectiu del celler uns anys enrere.

S’elabora amb un cupatge de garnatxa negra, sirà i ull de llebre, de raïm de vinya vella de la finca que li dóna el nom, i té una criança de 6 mesos en bótes de roure francès.

És un vi de color intens, sí, però sense arribar a la negror opaca. És de color de cirera madura, amb el voraviu de robí i una certa transparència. Les aromes són potents i netes, de fruita de bosc madura, móres i gerds, amb notes suaus de vainilla, i un final llarg i deliciós de cirera macerada en aiguardent.

A la boca és un vi d’espatlles amples, corpori, i alhora gens dur, més aviat amb la intensitat llaminera de la fruita al punt òptim de maceració, sense renunciar, però a un final rotund i amb caràcter.

I amb l’elegància natural dels vins equilibrats i ben elaborats, que no necessiten impostar l’accent d’indrets llunyans per fer-se valdre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa