VadeVi
Cellers Tarroné treu al mercat “La Pinxa del barri”, una línia nova de garnatxes

Cellers Tarroné treu al mercat dos nous vins elaborats amb garnatxa negra i garnatxa blanca amb el nom “La Pinxa del barri” (PdB), que és una expressió utilitzada en el llenguatge bateà per referir-se a una persona, en aquest cas dona, eixerida, salerosa, amb gràcia i desimbolta. La de 2020 és la primera anyada que presenten amb la voluntat d’arribar a nous públics i seguir posant en valor la varietat autòctona més emblemàtica de la DO Terra Alta.

En aquest sentit, s’ha triat una imatge atrevida i desenfadada a l’etiqueta on es juga visualment amb una altra les altres accepcions de ‘pinxa’ que també vol dir arengada (sardina salada) en algunes regions com Tarragona, el País Valencià i les Balears. El disseny, que és una traducció gràfica dels dos significats mencionats, és obra de Marc Riera (GamnDisseny) i reflecteix l’esperit alegre i vital del vi.

La Pinxa del Barri, blanc i negre
La Pinxa del Barri, blanc i negre

Els dos vins de la línia “La Pinxa del barri” són monovarietals per mostrar amb franquesa el caràcter de la garnatxa jove i també la seva versatilitat segons l’estil de vinificació i criança. De fet, Cellers Tarroné ja elabora altres vins amb aquestes dues varietats i sense cupatge. Quant a la garnatxa blanca, amb la PdB ja són tres les referències que el celler té al mercat, però amb estils d’elaboració molt diferents. Els altres dos vins són Merian i A Part.

En aquesta nova línia, la intenció ha estat crear vins frescos i amables, amb explosió de fruita i un punt d’atreviment a la imatge. “La Pinxa del barri” són vins amb certa complicitat i estructura fruit del treball amb les mares i el pas per barrica en el cas de la garnatxa negra, però amb la voluntat de ser fàcils de beure i divertits. Ambdós son vins que admeten diferents harmonies gastronòmiques i la garnatxa blanca de la PdB està pensada també per beure sola, a copes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa