VadeVi
La Terra Alta dóna el tret de sortida al Concurs de les Garnatxes del Món 2018
  • CA
Moment de destapar el marcador on s'hi conten els dies, hores i minuts per iniciar el concurs
Moment de destapar el marcador on faran compte enrera fins l’inici del concurs

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Terra Alta ha presentat aquest matí en roda de premsa el concurs internacional Grenaches du Monde 2018, del que serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent. Una designació que representa una oportunitat única per posar en valor la garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seva garnatxa blanca, tot un emblema i un senyal d’identitat de la DO.

Durant la roda de premsa, que s’ha celebrat a la seu de la DO Terra Alta a Gandesa, s’han donat a conèixer alguns dels actes previstos en el marc del concurs, així com la campanya de promoció prèvia, que arrencarà aquest mateix mes d’octubre amb un showroom a Reus i un acte molt especial a Barcelona, coincidint amb la inauguració de la 37a Mostra de Vins i Caves de Catalunya que organitza l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI): un màster tast de garnatxes velles de les zones garnatxeres per excel·lència a Catalunya: DO Empordà, DO Montsant, DOQ Priorat i l’amfitriona Terra Alta.

A la roda de premsa han assistit representants de les institucions implicades en l’organització del concurs, i ha estat presidida per Joan Arrufí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, Frédéric Galtier, delegat a l’Estat Espanyol del Concurs Internacional Grenaches du Monde, i Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta. En finalitzar la presentació s’ha procedit a descobrir el rellotge que marca el compte enrere fins a l’inici del concurs a l’abril de l’any vinent.

Dilluns 16 d’octubre, jornada professional a Reus

El proper dilluns 16 d’octubre tindrà lloc el primer dels actes que la Denominació d’Origen Terra Alta organitzarà d’aquí a l’abril del 2018 per promocionar el concurs de les garnatxes.

La jornada se celebrarà al Pavelló de la Fira de Reus (Avinguda Bellissens, 40) entre les 16h i les 21h, i està dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria de la ciutat de Reus i de la Costa Daurada, així com a premsa especialitzada i prescriptors del món del vi, que podran tastar un centenar de referències dels 25 cellers que hi participaran.

L’acte de Reus servirà també per inaugurar l’exposició itinerant Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima, un camí professional que transportarà als assistents al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits. Al llarg de 6 estacions, es posarà el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa