VadeVi
La DO Terra Alta tanca la verema amb un 6’5% més de raïm que l’any passat
La DO Terra Alta incrementa la seva producció en un 6'5%
La DO Terra Alta incrementa la seva producció en un 6’5% | DO Terra Alta

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Terra Alta ha tancat la seva verema 2020 amb un increment en la producció del 6,5% respecte a l’any passat, i gairebé 38 milions de quilos de raïm veremats, amb un estat fitosanitari “excel·lent”.

Malgrat que durant la primavera tot apuntava que seria un any complicat a conseqüència fonamentalment de l’afectació per míldiu, el cerç, un dels dos vents dominants a la comarca de la Terra Alta juntament amb la garbinada, ha ajudat a assecar completament el raïm, les fulles i el cep, minimitzant així els danys d’aquest fong i evitant l’ús de tractaments fitosanitaris extres per part dels viticultors, afavorint que la major part de les parcel·les vitivinícoles hagin tingut més producció que la campanya passada.

Aquest augment de la producció és degut també a la gran quantitat de pluges que van caure durant la primavera, i que contrasten amb la greu sequera que va patir la comarca l’any passat. La quantitat de pluja recollida a la Terra Alta enguany superen amb escreix la mitjana dels darrers anys al territori, fet que ha ajudat les vinyes a vegetar amb molta més força, amb un raïm que no ha patit l’estrès hídric habitual que fa que perdi part del seu pes.

Per varietats, la suma de les diferents tipologies de garnatxes fa que tornin a ser les predominants, amb un 52% del total de la producció, i amb un pes molt important pel que fa a la garnatxa blanca, emblema de la DO, que amb una mica més de 10 milions de quilos, suposa el 27% del total de la verema i el 50% del total de quilos de raïm blanc.

Les varietats blanques, amb prop de 20 milions i mig de quilos, representen el 54% del total, davant les negres que se situen en els 17 milions i mig. Entre les varietats negres destaca també la garnatxa, amb 8 milions i mig de quilos, seguida de la syrah, amb prop de 3 milions, i la carinyena, prop dels 2 milions. En les varietats blanques, després de la garnatxa blanca destaquen el macabeu, amb una mica més de 6 milions i mig, i la parellada, lleugerament per sobre del milió de quilos veremats.

Respecte al morenillo, varietat de recent aprovació per part del Ministeri d’Agricultura, tot i que encara no té una producció molt alta, cal destacar que part dels viticultors ja han modificat la varietat al Registre Vitivinícola de Catalunya, i la producció ha passat dels 4.840 quilos de la collita 2019 als 47.299 quilos d’enguany, un percentatge molt positiu que es preveu que vagi notablement en augment al llarg dels pròxims anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa