VadeVi
El vins de la Terra Alta es casen amb les galeres de l’Ebre
  • CA

Tornen les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Des d’aquest cap de setmana, una quarantena de restaurants d’Alcanar, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita participen en aquestes jornades, les novenes, oferint menús gastronòmics amb la galera com a protagonista, producte local i tradicional de la zona de l’Ebre.

Aquests menús estaran maridats amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, que acompanyaran propostes com ara arròs negre amb galera i carxofa, daurada salvatge amb suquet de galera i ramallo de mar, suquet de peix amb galeres i llagostins a l’estil dels pescadors rapitencs, o cassoleta de galeres saltejades amb alls tendres entre moltes altres propostes.

Les jornades, que s’allarguen fins al 13 de març, seran una bona oportunitat per gaudir de la gastronomia local i de proximitat, com és el cas d’aquest crustaci que, a més, és font de proteïnes, vitamines i minerals, així com baix en calories i de fàcil digestió. Un producte que marida molt bé, segons els organitzadors, amb la Garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

Concurs d’Instagram #JornadesGalera2022  

En aquesta novena edició, participar de les Jornades de la Galera pot tenir premi. Tots aquells que s’apropin a algun dels restaurants adherits a les Jornades i facin una fotografia d’algun dels plats del menú on la galera sigui protagonista junt amb l’ampolla de vi DO Terra alta, podran participar en el concurs fotogràfic d’Instagram #JornadesGalera pujant la seva fotografia a la xarxa social.

El concurs tindrà dos guanyadors, que podran endur-se un lot de vins de la DO Terra Alta o una experiència enoturística per a dues persones en algun dels cellers membres de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç, i el termini per presentar les fotografies va des de l’11 de febrer fins al 13 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa