VadeVi
El vins de la Terra Alta es casen amb les galeres de l’Ebre

Tornen les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Des d’aquest cap de setmana, una quarantena de restaurants d’Alcanar, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita participen en aquestes jornades, les novenes, oferint menús gastronòmics amb la galera com a protagonista, producte local i tradicional de la zona de l’Ebre.

Aquests menús estaran maridats amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, que acompanyaran propostes com ara arròs negre amb galera i carxofa, daurada salvatge amb suquet de galera i ramallo de mar, suquet de peix amb galeres i llagostins a l’estil dels pescadors rapitencs, o cassoleta de galeres saltejades amb alls tendres entre moltes altres propostes.

Les jornades, que s’allarguen fins al 13 de març, seran una bona oportunitat per gaudir de la gastronomia local i de proximitat, com és el cas d’aquest crustaci que, a més, és font de proteïnes, vitamines i minerals, així com baix en calories i de fàcil digestió. Un producte que marida molt bé, segons els organitzadors, amb la Garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

Concurs d’Instagram #JornadesGalera2022  

En aquesta novena edició, participar de les Jornades de la Galera pot tenir premi. Tots aquells que s’apropin a algun dels restaurants adherits a les Jornades i facin una fotografia d’algun dels plats del menú on la galera sigui protagonista junt amb l’ampolla de vi DO Terra alta, podran participar en el concurs fotogràfic d’Instagram #JornadesGalera pujant la seva fotografia a la xarxa social.

El concurs tindrà dos guanyadors, que podran endur-se un lot de vins de la DO Terra Alta o una experiència enoturística per a dues persones en algun dels cellers membres de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç, i el termini per presentar les fotografies va des de l’11 de febrer fins al 13 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa