VadeVi
El Prohom blanc s’emparella amb un tàrtar de bacallà
  • CA

Vet aquí que el Vinari d’Or 2015, com el Gran Vinari d’Or, és un vi ecològic. Pot ser senyal de nova tendència (o vella segons com es miri) a l’hora d’elaborar un vi que en aquest cas, i en un dels tastos a cegues mes importants de Catalunya, ha estat guardonat amb el màxim reconeixement.

Parlem del Prohom Blanc 2014, un vi ecològic fet amb garnatxa i viognier que no deixa indiferent a ningú. El celler Coma d’en Bonet està ubicat al terme de Gandesa i s’emmarca sota la DO Terra Alta.

La Terra Alta, cuna de la garnatxa blanca, infereix un caràcter especials als seus vins i això es pot notar en cada un dels glops del seu nèctar més apreciat. Com no podia ser d’altra manera, aquest vi en el que la garnatxa predomina és un company d’harmonies per a la cuina Mediterrània.

Entre les seves interminables aromes s’identifiquen fruites blanques com la pera, però també de préssec en almívar. Les reminiscències d’herba i balsàmics li afegeixen frescor, tot i que confesso que les aromes que més m’agraden són les de pastisseria i pa de pessic.

Amb aquestes característiques olfactives, les possibilitats de maridatge són moltes. Hem de dir que en el seu pas per boca regala l’elegant acidesa de la garnatxa i els records glicèrics del viognier. Un assortiment de formatges, alguns peixos fumats i cuines tan exòtiques com la tailandesa encaixen perfectament amb el nostre protagonista.

Un deliciós tàrtar de bacallà amb emulsió d’olis i fumats, coulis de mango i tinta de calamar és el plat que hem escollit per maridar el Prohom Blanc. La seva acidesa en neteja les papil·les gustatives i la seva fruita acompanya les salses: una per afinitat i l’altra per contrast.

Però si no busquem una cuina molt elaborada us diré que Prohom Blanc es pot agafar de la ma amb peixos, aviram blanc i fruits del mar.

Javier Campo és Sommelier del Restaurant Villa Retiro de Xerta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa