VadeVi
Febrer comença amb un cap de setmana ple d’activitat per als amants del vi
  • CA

El mes de febrer acaba de començar i ja d’entrada, aquest primer cap de setmana, ve ple d’esdeveniments que de ben segur faran les delícies dels amants del vi. Tant a la mateixa Barcelona com al Baix Llobregat i a les Terres de l’Ebre, s’hi trobaran propostes interessants i per a tots els gustos, d’una fira amb gairebé 200 anys d’història a una altra de molt més nova dedicada a un dels productes en auge al món vitivinícola.

Comencem per la Fira de la Candelera, un dels esdeveniments més populars de Molins de Rei (Baix Llobregat) i que arribarà a la 171a edició aquest cap de setmana. Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat ara fa 20 anys, el 2022, aquesta “fira de fires” es va començar a celebrar el 1852 durant la festivitat del mateix nom, una data destacada del calendari cristià perquè commemora la presentació de Jesús al Temple de Jerusalem i la purificació de la Mare de Déu.

La Fira de La Candelera de Molins de Rei torna als carrers en la 171a edició
La Fira de La Candelera de Molins de Rei torna als carrers en la 171a edició

Aquesta fira se celebrarà els propers dies 4, 5 i 6 de febrer. A causa de la pandèmia es mantindrà el model virtual de l’any passat però podrà, per fi, tornar al carrer, amb estands i activitats i canviant algunes ubicacions per impedir les aglomeracions. Dins dels molts actes que hi tindran lloc, en destaca la 42a edició de la seva Fira de Vins i Caves. En aquesta ocasió, la mostra ha convidat la Denominació d’Origen Montsant, que prendrà una rellevància especial i protagonitzarà diversos actes. Així, els seus vins s’uniran a la gran mostra agrícola, comercial, industrial, lúdica, social i cultural d’aquesta fira que dóna espai a tot tipus de productes. Enguany, hi haurà més de 50 activitats organitzades i 301 estands comercials.

La DO, és clar, comptarà amb un estand propi per tal de poder explicar als visitants de la Fira els estudis de zonificació que la caracteritzen i on, a més, es podran tastar els vins dels cellers que en participen, un total de 27. La DO Montsant, a més, també protagonitzarà la inauguració de la Fira, que tindrà lloc el proper divendres, dia 4 de febrer, a partir de les 19h. L’acte comptarà amb la presència d’una representació d’aquesta Denominació d’Origen. A més, el dissabte dia 5, a la una del migdia, la carpa de la fira, a la plaça de la Llibertat de Molins de Rei, acollirà un tast de vins de la DO Montsant, on es podran tastar productes representatius del món vitivinícola de la zona, coneixent no només els seus vins sinó també els principals trets característics que defineixen la Denominació d’Origen.

A Barcelona, d’altra banda, els propers 6 i 7 de febrer se celebrarà el Saló que organitza l’Associació de Productors de Vins Naturals. La Nau Bostik, un espai cultural de referència al barri de la Sagrera, reunirà més de 50 cellers 100% naturals que presentaran els seus productes. Aquest Saló és un punt de trobada tant per a professionals com pel públic general, que podrà conèixer i gaudir de vins elaborats sense sulfits ni cap altra substància química, procedents de finques petites i també de cellers artesanals que cuiden tots els detalls. Vins originals, de qualitat i respectuosos amb el medi ambient que ens arriben directament de la mà dels viticultors que els elaboren.

L’horari d’aquest diumenge serà de 10 del matí a 8 del vespre, i el de dilluns de 10 del matí a 4 de la tarda. L’entrada, que costa 10€ i es pot comprar anticipadament en aquest enllaç, també dóna dret a una copa per tastar els vins, els vertaders protagonistes del Saló. A més, el Saló comptarà amb un servei de restauració ofert per “El Ginjoler”, que servirà aliments ecològics, locals i de temporada als assistents. Per fi aquest Saló torna després de la 2020, un dels darrers actes del calendari vitivinícola abans que la pandèmia de Covid-19 ho aturés tot. Després d’haver estat suspès l’any 2021, ara aquest epicentre del vi natural es podrà tornar a celebrar prenent totes les mesures de seguretat exigides per llei per fer del Saló un espai segur.

Carxofes
Carxofes

Finalment, durant tot el mes de febrer, començant el passat dia 1 i fins el proper dia 28, les Jornades de la Carxofa i l’Arròs tornen a Amposta després de l’aturada a causa de la pandèmia. Durant tot el mes, els restaurants de la localitat de l’Associació de Restauradors d’Amposta estan elaborant tota una sèrie de propostes gastronòmiques que tenen la carxofa com a principal protagonista. L’oferta culinària és excepcionalment variada, de l’oli de carxofa o la quiche de carxofa fins al roquetofrt, passant per l’estofat de xai amb carxofes o la sípia amb carxofa.

Tot plegat per destacar un dels productes gastronòmics més importants de l’agricultura del Delta de l’Ebre, que en facilita el conreu gràcies a la suavitat dels seus hiverns. És per això que, sumant forces, la Denominació d’Origen Terra Alta tornarà a maridar aquestes Jornades, una trobada de productes de la regió que resulta tan natural com deliciosa. Des de la DO destaquen els maridatges de plats amb la carxofa com a ingredient i els vins de la Terra Alta de l’emblemàtica varietat garnatxa blanca, que seran els encarregats d’acompanyar les propostes gastronòmiques amb què podrem gaudir al llarg de tot el febrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa