Imatge de la nit de les Garnatxes Blanques dins el Celler Cooperatiu de Gandesa. FOTO: Gemma Aguilera">

La XXVI Festa del Vi de Gandesa continua amb el seu programa d’activitats. Ahir va ser el torn de la “Nit de les Garnatxes Blanques”, una cita que des de fa quatre anys promociona aquesta varietat predominant a la zona vinícola de la Terra Alta i que representa el 33% de la producció mundial.

Mig miler de persones (i deixant una llarga llista d’espera) van poder tastar fins a 40 vins elaborats amb un mínim del 70% de garnatxa blanca, que van presentar maridats amb plats i picadetes del Restaurant amb Estrella Michelin Villa Retiro de Xerta.

L’activitat va tenir lloc a la sala de bótes del Celler Cooperatiu de Gandesa, una de les anomenades “catedrals del vi” de l’arquitecte Cèsar Martinell, que van il·luminar i acondicionar especialment per a l’ocasió. “Vam pensar que el Celler Cooperatiu era el context perfecte per a donar a conèixer la nostra varietat més representativa dins aquesta que ja s’ha convertit en la nit més màgica de la Festa del Vi” explicava Jordi Rius, Secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta.

Alguns dels vins que s’hi podien tastar havien estat guardonats en el marc del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, com La Fou els Amelers 2012, millor vi Terra Alta garnatxa blanca de collita; i Ntra. Sra. del Portal 2012 de Vins Piñol, millor blanc de collita, dos dels cellers que, per cert, també van rebre reconeixement als Premis Vinari 2013.

La resta de guardonats al concurs d’aquest 2013 han estat:

– Millor vi negre de collita: Vinyes del Grau Syrah 2012 del Celler Josep Vicens

– Millor vi negre bóta/roure/criança: Ntra. Sra. del Portal 2011 de Vins Piñol

– Menció Especial vi “Terra Alta garnatxa blanca” de collita: Il·lusió 2012 del Celler Xavier Clua Coma

– Menció especial vi negre de bota/roure/criança: Vins del Tros Tremenda 2011

– Gran vi blanc “Terra Alta”: Llàgrimes de Tardor 2012 de Sant Josep Vins

– Gran vi negre “Terra Alta: Domus Pensi 2008 d’Altavins Viticultors

– Menció especial Gran vi blanc “Terra Alta”: Frisach Vernatxa 2011

– Millor vi de licor: Josefina Piñol 2011

– Millor vi rosat de collita: Clot d’Encís 2012 de Sant Josep Vins

Els actes de la Festa del Vi de Gandesa continuen amb la fira de mostres que es podrà visitar durant tot el cap de setmana i es clouran demà diumenge amb el dinar popular de la Clotxa, recordant un dinar típic de pagès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa