VadeVi
Herència Altés s’incorpora a la patronal del vi català
  • CA
Núria Altès i Rafael de Haan

!--akiadsense-->

El celler de Terra Alta, Herència Altés s’ha incorporat recentment a l’Associació Vinícola Catalana, potenciant el seu perfil empresarial. Una nova incorporació que l’entitat valora molt positivament, ja que la suma d’esforços possibilita una millor defensa i promoció del vi català, tant als mercats nacionals com internacionals.

El celler va ser fundat a l’any 2010 per Núria Altés i Rafael de Haan, els quals van apostar per la Denominació d’Origen Terra Alta per a l’elaboració dels seus vins. Actualment, compten amb tres vinyes – 55 hectàrees, sent la majoria de ceps vells – que es conreen d’acord amb les pràctiques ecològiques.

La majoria de la seva producció és de Garnatxa Blanca, tot i que també tenen vinyes de Garnatxa Negra i Carinyena, varietats autòctones de la zona. Un dels símbols d’identitat d’Herència Altés.

Situada en un dels paratges naturals més emblemàtics de Terra Alta, amb vistes als Ports de Beseit, el celler esta treballant en un projecte que abasta 5 hectàrees de terra per ajudar a recuperar la flora autòctona i fauna.

La recent edificació del celler, situat al paratge de El Coll del Moro, ha suposat una inversió total de més de 4,5 milions d’euros. Unes instal·lacions que funcionen amb energia solar i amb una capacitat de processament per a 1 milió de quilos de raïm, que es distribueix en 3 nivells i s’estén a 4.200 metres quadrats. La línia d’embotellament té una capacitat de 3.200 ampolles per hora.

Els seus vins gaudeixen de gran prestigi, molt especialment, als mercats internacionals. L’any passat set dels seus vins van ser nomenats per la revista Wine Advocate amb 90-93+ punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa