El conreu de la vinya a Batea està documentat des de l’edat mitjana, al s. XIII amb els pagaments de delmes als templers i hospitalers. Aquesta tradició ha posicionat el municipi com un dels més importants del país, amb destacades produccions i un bon nombre de cellers. Per donar a conèixer aquest patrimoni, material i immaterial, el poble durà a terme el cap de setmana una nova edició de la Festa del Vi.
Durant tres dies, 22, 23 i 24 d’agost, el producte estrella del municipi seran els vins, a més d’activitats i espectacles de música tradicional, teatre i cultura popular.
– El divendres 22 d’agost, a partir de les 19:30h els agricultors de la zona podran fer goig dels seus raïms al VIII concurs de la Garnatxa Blanca, que premiarà al millor grau i pes. A les 20:30h, es donarà el tret de sortida oficial a la III Festa del Vi, amb el pregó del millor cuiner del món, el xef Ferran Adrià imitat per l’actor Cesc Casanova del programa de TV3 Polònia. Adrià té una estreta relació amb Batea ja que els seus pares són originaris d’aquest municipi. En finalitzar el pregó, es donaran els premis del concurs de raïms. A les 21:30h s’inaugurarà el punt d’informació turística i d’interpretació de Batea, el Centre d’interpretació del vi de Batea, on es donarà a conèixer la nova aplicació per a mòbil que explica les possibilitats del municipi des del punt de vista gastronòmic i també dels cellers, amb una opció d’audioguia per fer recorreguts per la localitat. Actualment, Batea compta amb 27 cellers.
– El dissabte 23, a la tarda es podran degustar vins en els estands dels cellers i a partir de les 23:30h hi haurà la proclamació de la reina del Vi i de les damisel·les 2014.

– El diumenge 24, es continuarà amb els tastos de vins de la Festa i a partir de les 19h. a Ca Mossèn Pere se celebrarà la III Cata de vins (places limitades). A les 20h Los Pàndols seran els encarregats de clausurar la III Festa del Vi de Batea amb l’actuació La Taverna de vi Rodat.

Més informació a: web oficial de l’ajuntament de Batea

Cesc Casanovas amb la seva imitació de Ferran Adrià, serà el pregoner de la Festa del Vi. Foto: Minoria Absoluta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa