VadeVi
La DO Terra Alta es mostra contrària a la construcció de tres nous parcs eòlics a la comarca

!--akiadsense-->

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta ha aprovat un document on es deixa constància de la seva posició contraria al projecte de construcció de 3 nous parcs eòlics als municipis de Vilalba dels Arcs, La Pobla de Massaluca i Batea. El projecte preveu la implantació de 30 aerogeneradors a la zona, que se sumarien als ja implantats en els 7 parcs concentrats en els municipis del nord de la comarca.

El CRDO Terra Alta és conscient de la importància de la gestió energètica i es manifesta a favor de les energies renovables com a recurs per a la salvaguarda del medi ambient. “Ningú pot posar en dubte la solidaritat demostrada fins ara per la comarca de la Terra Alta en el desenvolupament energètic del país”, afirma Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, qui també remarca que fins ara aquesta implantació eòlica s’ha portat a terme sense una gestió sostenible del territori i sense valorar a fons l’efecte dels impactes derivats de l’acumulació massiva d’infraestructures eòliques i energètiques.

Els principals actius econòmics de la Terra Alta són el turisme i l’agricultura, amb el paisatge com a principal protagonista. Segons Arrufí, “tota aquesta activitat es veurà afectada si es porta a terme una massificació eòlica al territori. Afectarà les realitats existents i el potencial desenvolupament dels sectors vitivinícola i turístic”.

Des de la DO Terra Alta i altres associacions i entitats de la comarca es treballa per impulsar el projecte intersectorial de la Ruta del Vi de la Terra Alta, un projecte col·laboratiu de gran importància per a la comarca. “La protecció del territori i del paisatge ha de formar part integrant d’aquest projecte. Paratges com lo Massalucà, Els Barrancs, Valvall, o la Vall dels Prats -tots afectats per aquest nou projecte de parcs eòlics- queden com a últims racons originals de la Terra Alta com a territori agrari, amb un horitzó d’altiplà i barrancs. És prioritari protegir aquests actius de la massificació eòlica”, finalitza Arrufí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa