VadeVi
La DO Terra Alta té un nou celler, el primer d’Horta de Sant Joan
  • CA
Carles Puigdemont i Elies Gil a la inauguració de Les Vinyes del Convent

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va inaugurar aquest dimecres Les Vinyes del Convent, el nou celler de l’empresari i viticultor Elies Gil Bel a Horta de Sant Joan. L’acte oficial d’inauguració va tenir lloc a les 14h, amb el descobriment d’una placa commemorativa i un recorregut per les principals instal·lacions del celler, des de la sala de tast fins a la botiga, passant pel museu o la sala de bótes.

En finalitzar el recorregut, al restaurant del celler, situat a la darrera planta i amb vistes tant al poble com al Parc Natural dels Ports, es va celebrar un dinar maridatge que va permetre als assistents tastar en exclusiva les 5 referències vinícoles elaborades al celler: Los Ceps de la Via Verda Blanc, Los Ceps de la Via Verda Negre, Els Costums Blanc, Els Costums Negre i Mas de Sotorres, el vi més emblemàtic del celler.

Al llarg de la jornada els assistents van poder visitar la resta d’instal·lacions del celler, entre elles la sala museu, on s’exposa tota una col·lecció d’estris relacionats amb la viticultura de diferents èpoques, i que ha estat concebuda per a fer divulgació de la cultura del vi entre els futurs visitants del celler. Amb aquesta mateixa voluntat divulgativa, als voltants del celler s’han plantat algunes de les vinyes que donen tipicitat a la zona i que es volen ressaltar especialment, entre elles, 5 tipus diferents de garnatxa: blanca, negra, peluda, tintorera i alta.

Jornada de portes obertes, dissabte 24 de juny

El proper dissabte 24, dia de Sant Joan, patró d’Horta de Sant Joan, Les Vinyes del Convent obrirà les seves portes (19h – 21:30h) per a tots aquells que vulguin conèixer de prop el projecte. De 19h a 20h, el celler romandrà obert perquè els assistents puguin visitar lliurement les seves instal·lacions. A partir de les 20h es farà un tast de les 5 referències vinícoles, acompanyat per una petita degustació gastronòmica, i amb l’animació del grup de swing Los 3 Juanetes del Apocadixie.

Sobre el projecte

Les Vinyes del Convent és el primer celler que es construeix a Horta de Sant Joan, una població tradicionalment lligada al món del vi i sota el paraigua de la Denominació d’Origen Terra Alta. Per la seva banda, l’Elies Gil és un empresari i viticultor que prové d’una família dedicada al món del vi des de fa més de dos segles. El projecte neix per retre un homenatge al cognom Gil, i a tota una vida dedicada al vi i la vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa