VadeVi
La Terra Alta presenta oficialment la seva ruta d’enoturisme
  • CA

El poble vell de Batea ha estat testimoni aquest migdia del tret de sortida oficial de la Ruta del vi de la DO Terra Alta, un projecte que fa un parell d’anys que es va començar a gestar i que ara es materialitza amb l’objectiu estratègic de sumar sinergies entre projectes de la comarca que innoven i incorporen -cada cop més- noves propostes enoturístiques a la seva oferta habitual.

“La Ruta del Vi de la Terra Alta és un projecte ambiciós i creatiu, innovador i inclusiu. Un projecte de futur que donarà vida i notorietat al territori a través dels seus vins, les seves garnatxes i de la denominació d’origen”, dira Joan Arrufí, president de la DO. De fet, segons l’entitat promotora, el projecte pretén situar la Terra Alta entre les destinacions enoturístiques demandades de Catalunya, amb una oferta atractiva i competitiva basada en criteris de sostenibilitat i turisme responsable.

A més a més, comenten, ha de permetre aglutinar tots els agents que intervenen en l’enoturisme per popularitzar la comarca com a destí enoturístic i potenciar el seu model territorial i econòmic, tant pel que fa al nombre de visitants com en el posicionament entre els consumidors i a nivell de competitivitat global.

Durant la presentació, diversos cellers terraltencs han mostrat els seus productes enoturístics, mentre també servien i presentaven els seus vins, i els diversos allotjaments i agències han compartit les experiències que organitzen per donar a conèixer el territori. La jornada ha estat amenitzada amb música en directe i un dinar maridatge amb productes típics de la comarca.

#SecretsdelaFou és una de les activitats d’enoturisme que s’han presentat per gaudir en família | E.V.

Més de 50 activitats per a tots els públics

El vi lligat a la gastronomia, al patrimoni històric i cultural de la comarca són els eixos que, segons la DO, vertebren aquesta nova ruta enoturística. En total, són més de 50 activitats de diferents temàtiques i adreçades a tot tipus de públics on es poden trobar des de visites a cellers fins a cursos d’iniciació al tast de vins, tallers de verema, visites històriques…, un conjunt de propostes que conviden els visitants a conèixer el territori de la garnatxa blanca.

Precisament, aquesta “nova finestra al món” ha estat un dels elements més valorats entre els diversos cellers participants, que malgrat ja tenen actives diverses ofertes enoturístiques des de fa temps, ara veuen que poden sumar oferint-se de manera conjunta com a territori. En aquest sentit, la DO ha anunciat diverses accions promocionals de la ruta, a través per exemple d’un espot audiovisual, nous perfils a les xarxes socials així com un lloc web on es podran consultar i reservar les diverses activitats de les diferents empreses membres.

La Ruta del Vi de la DO Terra Alta és un projecte de col·laboració publico-privada que involucra diferents agents tant de la demarcació de Tarragona com de la comarca de la Terra Alta, com ara la DO Terra Alta i els seus cellers, el Consell Comarcal de la Terra Alta, la Diputació de Tarragona mitjançant el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa