La Festa del Vi de Gandesa tanca les portes de la seva 29a edició amb bones xifres d’assistència i de degustacions servides durant tot el cap de setmana. El Secretari de la Denominació d’Origen Terra Alta, Jordi Rius, confirmava que s’han servit prop d’11.000 tastos de vins des dels estands que ocupaven els 29 cellers de la comarca presents en l’edició d’aquest 2016.
La Festa va obrir divendres a la tarda amb la Nit de les Garnatxes, en què van participar 28 cellers, i es van servir tapes del Restaurant Les Moles d’Ulldecona. El mateix divendres també es van lliurar els premis anuals de la DO Terra Alta que enguany han recaigut en els següents vins:
Millor Vi Blanc de Collita
Ntra. Señora del Portal 2015, de Vins Piñol
Millor Vi Blanc de Collita de pas per Fusta
Estones de Mishima 2015, de Vins de Mas Sersal
Millor Vi “Terra Alta Garnatxa Blanca” 2015
L’Abrunet de Frisach 2015
Gran Vi Blanc Terra Alta
Somdinou 2014 del Celler Cooperatiu de Gandesa
Millor Vi Blanc Brisat
La Foradada 2015, Celler Frisach
Foto de tots els guardonats (c) Festa del Vi Gandesa">
Millor Vi Rosat de la Collita
Vila Closa 2015, SAT la Botera
Millor Vi Negre de Collita
Mas d’En Pol 2015, Celler Clua
Millor Vi Negre Bóta
Torremadrina 2014, Cellers Tarroné
Gran Vi Negre “Terra Alta”
L’Avi Arrufí 2010, Vins Piñol
Millor Vi de Licor
Clot d’Encís Ranci, Sant Josep Vins
L’últim acte pendent d’aquesta 29a Fira tindrà lloc el dilluns 7 de novembre amb la celebració d’una jornada tècnica a l’església del Poble Vell de Corbera. S’hi espera la participaciparticiparan sommeliers i destacats xefs de restaurants de Barcelona.