VadeVi
LaFou celebra 10 anys amb un tast exclusiu d’anyades antigues
  • CA
El celler es va crear l’any 2007 al nucli antic de Batea, Terra Alta | LaFou

!--akiadsense-->

LaFou Celler ha complert 10 anys i ho ha celebrat aquets dilluns 29 de maig amb clients i prescriptors del món del vi. De la mà de Ramon Roqueta, enòleg i director del celler, i Josep Pelegrín, millor Sommelier d’Espanya 2016, es van deixar tastar les anyades 2007, 2009, 2012 i 2014 de LaFou de Batea -el primer vi que la marca va treure al mercat-, i les anyades 2013, 2015 i 2016 de LaFou Els Amelers, el monovarietal del celler de garnatxa blanca.

L’esdeveniment va estar amenitzat amb una proposta gastronòmica basada en plats de la zona i cuinats pel xef Vicent Guimerà, del Restaurant l’Antic Molí, recentment guardonat amb la seva primera Estrella Michelin i nomenat millor cuiner de l’any a Catalunya.

El celler LaFou va ser creat l’any 2007 per Ramon Roqueta, guiat per la seva passió per la garnatxa i amb la il·lusió de trobar el paisatge on aquesta varietat s’expressés en la seva major plenitud, la Terra Alta. El celler, en ple nucli antic de Batea, compta amb 12,5 hectàrees de vinya en propietat localitzades en fous o gorges per on antigament transcorria un riu.

Precisament, un dels principals pilars de LaFou és aquesta garnatxa. Des d’un inici el celler ha posat en valor la riquesa d’aquesta varietat autòctona buscant expressar al màxim la identitat del territori, i treballant per convertir la Terra Alta en un referent vinícola a nivell nacional i internacional.

Fruït d’aquesta filosofia en resulten els tres vins del celler: LaFou el Sender, que incorpora a més de la garnatxa una altra varietat autòctona, la morenillo, amb una criança en bótes de 6 mesos; LaFou Els Amelers, monovarietal pioner en l’estil de garnatxa blanca, amb una fermentació i criança de sis mesos sobre sogalls en ous de formigó i dipòsits d’acer inoxidable; i LaFou de Batea, el vi més exclusiu del celler i pura expressió de la garnatxa, amb una criança de 12 mesos en bótes de roure centreeuropeu i en ous de formigó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa