VadeVi
L’alcalde de Batea nega que hi hagi boicot als vins locals

Alguns cellers de Batea (Terra Alta) han denunciat el perjudici i la mala imatge que ha causat entre els seus clients tant a Catalunya com fronteres enllà la idea que va posar sobre la taula l’alcalde d’aquest poble de 2.000 habitants, Joaquim Paladella, i una trentena de cellers registrats, d’abandonar Catalunya i demanar l’annexió a l’Aragó si la Generalitat no atén determinats compromisos d’inversió. En un comunicat, tretze empreses vinícoles i agroalimentàries de Batea han reclamat a l’alcalde, del partit Unió per la Terra Alta (UPTA), sigles locals emparades pel PSC, que es desdigui de la seva proposta. I és que segons els signants, “s’ha començat a produir rebuig dels productes que comercialitzem i un deteriorament de la seva “imatge”. Lamenten que l’alcalde hagi donat una “imatge exterior del nostre poble negativa i completament contrària a la realitat”. De fet, Paladella i Batea han aparegut als mitjans de Madrid com una mena Gàl·lia unionista que resisteix els atacs de l’independentisme.

L’alcalde nega el boicot

Els cellers que signen el manifest asseguren que alguns clients ja els ha comunicat que deixaran de comprar vins de Batea. Una situació que l’alcalde nega rotundament: “És rotundament fals, no hi ha cap boicot, al contrari, em diuen que alguns cellers han tingut la web col·lapsada i que en alguns casos ja hi ha contactes amb nous clients que volen fer negoci. De fet, aquesta setmana s’ha inscrit el celler número 30 a Batea”, assegura en declaracions a El Món. Això sí, Joaquim Paladella avisa que “si insisteixen tant en el boicot, al final ens en faran”. Sigui com sigui, l’alcalde confia en la potència vinícola del municipi: “Som el major productor de vi del país i tenim el major nombre de cellers en un poble. I si a en Lluís Llach no li fan boicot al seu vi perquè és bo, el vi de Batea encara és molt millor que el d’en Llach. La gent que el beu és gent de seny i de coneixement”.

“Pressions de Convergència”

Per altra banda, l’alcalde socialista recorda que els cellers i empreses agroalimentàries que s’han queixat “no representen més del 5% dels cellers de Batea”, i atribueix la seva actitud a pressions polítiques: “Són gent vinculada estrictament a Convergència”, diu a El Món. I sobre la mateixa petició que ha fet la Cooperativa de Batea, que aplega el 60% de la producció de vi de la població, Paladella també ho atribueix a pressions polítiques: “És la pròpia Convergència, gent lligada a la DO Terra Alta que també han fet pressió a la Cooperativa i a tots els cellers de la comarca. Però és un comunicat molt més suau, es volen desmarcar. Però vull reiterar que l’esforç de Batea i de l’ajuntament ha estat sempre promocionar el vi, tot l’equip de Govern som pagesos i ens guanyem la vida aquí”, conclou l’alcalde.

Què passaria amb la DO Terra Alta?

Els cellers de Batea també temen que una hipotètica sortida de Catalunya els deixés fora de la DO Catalunya i la DO Terra Alta, sota les quals es comercialitzen els vins produïts a Batea. Sobre aquesta qüestió, Paladella respon a aquest diari assenyalant que “i si anéssim a Àlaba seríem Rioja Alabesa. Patir per això ara és una absurditat, quan fem una proposta, sigui marxar a l’Aragó o qualsevol altra, tindrà cara i ulls, la votarem al poble i farem les gestions que calguin”. I aprofitant el context de denúncia de la discriminació que, segons l’alcalde, pateix la població, Paladella fa una petició: “A Catalunya s’hauria de fer força perquè la DO Terra Alta entrés a la regió DO Cava, com demano des de fa molts anys. Aquesta és una altra discriminació greu que patim en questa comarca. Nosaltres només podem fer vi amb les nostres vinyes, mentre que en altres terres de Catalunya poden fer vi i cava”, lamenta.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Juan a juliol 30, 2017 | 20:59
  Juan juliol 30, 2017 | 20:59
  K les presions no siguin d'Iceta a n'ell k hi va estar una setmana abans al poble
 2. Icona del comentari de: J.A.P a juliol 31, 2017 | 16:25
  J.A.P juliol 31, 2017 | 16:25
  DEU existeix. !!!!! i es diu Paladella....!!!!!
 3. Icona del comentari de: Claud a agost 01, 2017 | 09:25
  Claud agost 01, 2017 | 09:25
  En Paladella la cagat i, a sobre, continua pixant fora de test. Molts pobles de Catalunya en tenen de problemes que, actualment, la Generalitat no pot atendrels a tots. Si està treballant i esperem un bon resultat. Alcalde, rectifiqui per un be de tots. Que es pensa que li donarà Espanya?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa