VadeVi
Mas Edetària Selecció, un nou Vi de Finca per l’elit dels vins catalans

El vi Mas Edetària Selecció del celler Edetària de la DO Terra Alta ha estat reconegut amb la distinció de qualitat “vi de finca”, el màxim reconeixement que es pot atorgar a un vi i que el concedeix el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a proposta de l’INCAVI. És un títol que distingeix, a més de les característiques singulars i climàtiques, els vins de raïms procedents de la mateixa finca, que segueix uns protocols més exigents per part de la DO, quant a producció i rendiments, i que tenen una categoria i un prestigi tant nacional com internacional al llarg de deu anys.

Aquest és el primer vi de la DO Terra Alta que obté aquesta distinció. Les parcel·les de vinya qualificades són d’una extensió d’1,18 ha i de les varietats garnatxa peluda, garnatxa negra, carinyena i està situada a la finca “Mas del Baró” al terme municipal de Gandesa, una zona caracteritzada per la presència de les serres calcàries de Pàndols, Cavalls i el Port d’Horta, a 360-380 metres sobre el nivell del mar.

La climatologia està marcada per temperatures suaus i una minsa precipitació, amb un període sec amb un sever dèficit hídric els mesos d’estiu i amb una estació lliure de gelades de l’abril al novembre. Les parcel·les dedicades al conreu de la vinya es troben envoltades d’un mosaic de vinyes, d’altres conreus i zones boscoses.

12 vins de finca de 5 denominacions d’origen catalanes

Amb aquest reconeixement, el Mas Selecció Edetària s’afegeix a l’elit dels vins catalans, al cim de la piràmide de qualitat de les denominacions d’origen de Catalunya juntament amb el vi Clos Mogador, del celler amb el mateix nom, Mas de la Rosa de Vall Llach; Teixar de Vinyes Domènech; Arnau Oller d’Heretat Oller del Mas; Vinya Gigi, Vinya Le Havre, Vinya Palau i Vinya La Scala de Jean Leon; Coma Blanca i Clos Fontà de Mas d’en Gil i Finca 3,9 d’Abadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa