VadeVi
Més de 30 cellers a la Festa del Vi de Gandesa
  • CA
La nit de les Garnatxes

!--akiadsense-->

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta tornaran a ser els grans protagonistes de la Festa del Vi de Gandesa, que enguany arriba a la seva 30a edició. Des d’aquest divendres 3 de novembre fins al diumenge 5 es podrà gaudir de la Mostra de Vins (Rambla de la Democràcia), amb representació de 33 cellers de la DO Terra Alta, així com de tastos dirigits, activitats enoturístiques i moltes activitats més.

La inauguració de la Festa tindrà lloc divendres 3 a les 18:30h a la Sala de Ball Societat Unió Gandesana. L’acte serà presidit pel Salvador Puig, director General de l’INCAVI, acompanyat pels representants de les entitats que organitzen la festa, i per la periodista Eva Vicens, i directora dels Premis Vinari, encarregada del pregó d’enguany. Després de la visita de les autoritats a la Mostra de Vins, la comitiva es traslladarà fins al Cinema Coliseum a on se celebrarà (19:30h) l’acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2017, en una edició en què s’han superat tots els records de vins presentats, amb 142 mostres de 27 cellers.

La Nit de les Garnatxes Blanques

Divendres al vespre (22h) tindrà lloc un dels actes estrella de la Festa del Vi de Gandesa, la Nit de les Garnatxes Blanques. En aquesta 8a edició es podran degustar més de 40 vins elaborats amb garnatxa blanca, la varietat emblema de la Terra Alta, i maridar-los amb les propostes gastronòmiques del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin. Un any més, la vetllada tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Gandesa, una de les dues joies modernistes de la comarca.

Tastos i activitats enoturístiques

Al llarg de tot el cap de setmana se celebraran diferents tastos de vins (amb inscripció prèvia) a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta (Ctra. Vilalba, 31) en què els propis elaboradors donaran a conèixer els seus vins als participants. A més, durant aquests dies, diferents cellers que formen part de la DO obriren les seves portes al públic per organitzar activitats enoturístiques lligades al món del vi i la cultura.

Jornada tècnica, divendres 3

Prèviament a la inauguració de la Festa, divendres 3 arrencarà amb una jornada tècnica dirigida a cellers i empresaris de la comarca, a on es parlarà d’enoturisme i entorn digital pel tal de dinamitzar el sector en un moment estratègic per a la DO Terra Alta, que l’any vinent serà la seu del Concurs Internacional Grenaches du Monde. Els ponents de la jornada seran Jordi Font, Director d’Estratègia de Nació Digital, Sergi Cortés, Director de Cupatges, i Genís Roca, membre del Consell Assessor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya, i una eminència pel que fa al coneixement del món digital, amb més de 25 anys d’experiència en el sector.

Jornada professional, dilluns 6

Un cop finalitzada la Festa del Vi, dilluns 6 serà el torn dels professionals amb una jornada diferent de la proposada en edicions anteriors. Amb motiu de la celebració del Concurs Grenaches du Monde, la DO Terra Alta vol convidar als professionals a viure en exclusiva la reproducció del que serà una de les jornades del concurs, amb tastos de garnatxa, visites i una proposta gastronòmica per posar en valor el territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa