VadeVi
Els premis als millors de l’any i la Nit de les Garnatxes inauguren la 30a Festa del Vi de Gandesa
  • CA
Foto dels guardonats i lliuradors dels Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2017
Foto dels guardonats i lliuradors dels Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2017 | Iñigo Somovilla

Trenta anys de Festa del Vi de Gandesa, festa consolidada o que “ja va sola”, com deia l’Alcalde de Gandesa i President del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, durant la inauguració de l’esdeveniment que feta aquest divendres 3 de novembre a la capital de la comarca terraltina. Una inauguració que va comptar també amb la presència de Salvador Puig, director de l’INCAVI, Joan Arrufí, President del Consell Regulador de la DO Terra Alta; Pere Bové, President del Celler Cooperatiu de Gandesa; i Joan Campillo, vicepresident de la Societat Unió Gandesana, entre d’altres autoritats locals i comarcals.

Tots ells van coincidir en el bon moment que viu el vi a la comarca, fet que reforça, per exemple, que l’abril de l’any vinent sigui la seu d’un concurs internacional com el de les Garnatxes del Món. L’actualitat política també va ser present a l’acte amb paraules de record als presos polítics i a la situació actual que viu el país. Sigui com sigui, es va coincidir que cal continuar endavant amb la màxima normalitat possible, i la normalitat d’aquest cap de setmana passa per celebrar la Festa del Vi amb l’ampli ventall d’activitats programades.

Parlaments a part, i després de la tradicional visita a tots els estands de la fira, que enguany han batut rècord amb un total de trenta-tres participants, es va donar pas a la lectura del pregó i el lliurament dels premis del concurs de vins amb DO Terra Alta del 2017. Al pregó, la periodista gandesana i directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, va recordar els canvis que ha vist la comarca en els darrers anys en l’àmbit vitivinícola, que “finalment s’ha cregut el potencial que té i ha fet una aposta comú de donar-se a conèixer a través sobretot de la garnatxa blanca com a varietat estrella”.

Vicens va reconèixer la feina dels pagesos, “que han sabut entendre i treballar la terra per a donar els millors fruits i deixar-la a les noves generacions, que ara ja veuen un motiu més per quedar-se i donar continuïtat a una tradició molt arrelada a la comarca”. Per finalitzar, un desig que durant molts més anys es pugui seguir sumant edicions a una festa que demostra “que no només se sap fer bon vi, sinó també organitzar bones celebracions amb ell”.

El pregó va donar pas al lliurament dels premis del Concurs de Vins de la DO Terra Alta d’aquest 2017, que han reconegut els següents vins i cellers:

  • Millor vi blanc de collita: Dardell 2016, Celler Coma d’en Bonet
  • Menció vi blanc de collita: Font Calenta 2016, Caterra
  • Millor vi rosat de collita: Nuestra Señora del Portal 2016, Celler Piñol
  • Millor vi negre de collita: Clot d’Encís 2015, Sant Josep Vins
  • Menció vi negre de collita: L’Abrunet de Frisach 2016
  • Millor vi negre de bóta: Punt i 2015, de Cellers Tarroné
  • Millor vi de licor: Ca Tibària blanc, del celler Josep Vicens
  • Menció millor vi de licor: Poble Vell Blanc d’Agrícola Corbera d’Ebre
  • Millor vi blanc “Terra Alta Garnatxa Blanca”: Vila Closa 2016, Vins la Botera
  • Gran vi blanc “Terra Alta”: Somdinou 2015 del Celler Cooperatiu de Gandesa
  • Gran vi negre “Terra Alta”: Gamberro 2012, de Pagos de Híbera

A les 22h de la nit s’obrien les portes del Celler Cooperatiu de Gandesa per acollir una nova edició de la Nit de les Garnatxes, on diversos cellers de la comarca van presentar els seus vins elaborats 100% amb aquesta varietat blanca. L’apartat gastronòmic el va oferir el restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, reconegut amb una estrella Michelin.

La Festa del Vi de Gandesa continua durant tot el cap de setmana amb més activitats, visites a cellers, la fira on es poden tastar els vins i acaba diumenge amb un dinar popular a base de “clotxa”, recordant l’àpat típic dels pagesos terraltins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa