VadeVi
Obertes les inscripcions per al Concurs de les Garnatxes del Món 2018
  • CA

La sisena edició del concurs internacional Grenaches du Monde“> ja està marxa. Aquesta setmana s’han obert les inscripcions i el termini per poder participar-hi romandrà obert fins al proper 13 de març.

Aquesta nova edició, que ha esdevingut una trobada imprescindible per professionals i aficionats del món del vi de tot el món, tindrà lloc l’abril del 2018 a la Terra Alta, zona reconeguda per ser una de les majors productores de garnatxa blanca del món.

Al concurs hi podran participar tots els països productors i els seus actors, des de cellers particulars fins a cooperatives, comerciants…, així com a vins escumosos, tranquils, dolços, de licor…, amb denominació d’origen. El concurs contempla dues categories: ‘Garnatxes Pures’, vins elaborats amb, com a mínim, un 85% de garnatxa; i ‘Cupatges’, vins elaborats amb un mínim de 51% de garnatxa.

Durant les jornades del concurs, que tindrà lloc del 12 al 14 d’abril de 2018, un jurat professional constituït per un centenar d’experts internacionals entre compradors, sumillers, enòlegs i prescriptors del sector, avaluaran els vins presentats en una edició en que s’esperen més de 800 mostres procedents de França, Espanya, Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia, Canadà, República de Macedònia, Líban, i Grècia entre altres.

El concurs Grenaches du Monde“> va néixer en 2013, quan el Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló va decidir crear el primer concurs totalment dedicat a aquesta varietat. En aquests anys, el concurs, que en les seves primeres edicions es va celebrar al Rosselló, s’ha fet itinerant, i ara se celebra a les principals regions productores de vins elaborats amb garnatxa, així el 2016 el concurs va viatjar fins a Campo de Borja, i aquest 2017 va tenir lloc a l’illa de Sardenya.

Tota la informació del concurs i les bases per participar-hi, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa