VadeVi
La parella perfecta: Ostra del Delta amb el vi Coca i Fitó d’Or
  • CA
Les ostres arrissades del Delta de l'Ebre, un producte per descobrir
Les ostres arrissades del Delta de l’Ebre, un producte per descobrir

!--akiadsense-->

Des de Vadevi i Vadegust us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui, Ostres arrissades del Delta de l’Ebre i el vi Coca i Fitó, Premi Vinari d’Or 2016 al Millor Vi Blanc amb Criança.

L’ostra arrissada del Delta de l’Ebre és una ostra que pertany a l’espècia Crassostrea Gigas, també coneguda com a ostra japonesa o com ostró. Rep el seu nom per la seva clova d’aspecte arrissat, extremadament rugosa, aflautada i laminada. La clova inferior és còncava i la clova superior plana. Aquesta espècie d’ostra va arribar a Europa, procedent del Japó, per repoblar les costes quan una plaga va quasi exterminar l’ostra plana (Ostrea Edulis). L’ostra arrissada és poc calòrica i rica en proteïnes, greixos omega 3, vitamines A, D i B i minerals, sobretot, zinc. Tot i que tenen fama de vigoritzant sexual, això no s’ha pogut demostrar mai.

A les Terres de l’Ebre, l’ostra arrissada es va començar a conrear als any 70 del segle passat. La seva cria es redueix exclusivament a dos indrets: la badia del Fangar a l’Ampolla i la badia dels Alfacs a Sant Carles de la Ràpita, ambdues situades a la desembocadura del riu Ebre i dins del Parc natural del Delta de l’Ebre.

L’ostra del Delta és una ostra molt corpulenta i carnosa que, degut a les propietats de les aigües de les badies on és conreada, té unes característiques organolèptiques molt especials. La seva carn és tendre, fina i sucosa, amb un intens sabor marí, on destaquen les notes salines i iodades. Tot i que es poden preparar de moltes maneres, si sou amants de les intenses aromes i sabors del mar, la millor manera de consumir-les és vives. La millor temporada de consum de les ostres del Delta és de novembre a juny.

Coca i Fitó d’Or 2016 del celler Coca i Fitó, guanyador del Vinari d’Or 2020 al Millor Vi Blanc amb Criança
Coca i Fitó d’Or 2016 del celler Coca i Fitó, guanyador del Vinari d’Or 2020 al Millor Vi Blanc amb Criança

!--akiadsense-->

Per acompanyat l’ostra arrissada del Delta hem triat un vi blanc amb criança elaborat a la Terra Alta, el Coca i Fitó d’Or 2016 del celler Coca i Fitó, guanyador del Vinari d’Or 2020 al Millor Vi Blanc amb Criança.

El caràcter salí i iodat de l’ostra arrissada combina de manera sensacional amb les característiques del Coca i Fitó d’Or, un vi blanc elaborat amb un cupatge format majoritàriament per vinyes velles de garnatxa blanca (80%) i macabeu (20%), al que se li ha donat 6 mesos de criança, un 80% del vi en botes de roure francès i l’altre 20% del vi en ous de ciment.

L’excel·lent acidesa que presenta el vi li dona frescor i es relaciona perfectament amb la part iodada de l’ostra, conduint-lo en un pas de boca on les aromes cítriques i afruitades del vi, de préssec, albercoc i poma madura acompanyades de certes notes de flors blanques equilibren les intenses aromes marines i el sabor salí de l’ostra. La untuositat del vi empeny la textura de l’ostra, netejant la boca, cap a un final llarg on persisteixen les aromes i sabors del mar acompanyades de les notes afruitades del vi.

OSTRA ARRISSADA DEL DELTA DE L’EBRE

FEPROMODEL – Federació de Productors de Mol·luscos del delta de l’Ebre

Av. Germans Carsi, 46 Baixos

43580 – Deltebre (Tarragona)

Tel.: 977 480 466

Mòbil: 628 273 699

Mail: [email protected]

Web: https://www.fepromodel.com/

COCA I FITÓ D’OR 2016

CELLER COCA I FITÓ

Avinguda Onze de Setembre s/n

43736 El Masroig (Tarragona)

Tel.: ​934 51 71 52

Mòbil: 619 77 69 48

Mail: [email protected]

Web: http://cocaifito.cat/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa