VadeVi
‘Sense’, els primers vins sense sulfits del Celler Batea ja estan al mercat
  • CA
Sense de Celler Batea

!--akiadsense-->

Celler Batea fa un pas més en la proposta de noves referències i treu al mercat els seus primers vins sense sulfits. Es diuen ‘Sense’ i s’han elaborat amb la mínima intervenció, a partir de viticultora ecològica i són aptes per a vegans.

L’enòloga del Celler batea, Judith Folch explica en declaracions a Vadevi, que “aquests vins tal qual van fermentar els vam trasbalssar i embotellar la setmana del 4 de febrer. No són vins naturals, perquè nosaltres entenem que un vi natural és aquell on no intervé la mà de l’home, és a dir sense afegir res i sense cap mena de control de temperatura. Nosaltres no hem afegit sulfurós, però hi hem posat altres components naturals del raïm perquè es mantingui i es conservi sense oxidar-se i sense que evolucioni molt ràpid”.

Els Sense, per l'ELA

!--akiadsense-->

Folch assegura que aquesta elaboració el que permet és conservar la màxima tipicitat de la garnatxa blanca i la garnatxa negra que són les varietats que s’han utilitzat “i això els fa molt especials. Són molt expressius”. “Potser el que podria sobtar és que no s’han clarificat ni filtrat, però a l’etiqueta s’indica i per tant quan el compres ja saps que et pots trobar un vi una miqueta tèrbol”, afegeix Folch.

L'etiqueta dels nous vins del Celler Batea
L’etiqueta dels nous vins del Celler Batea

!--akiadsense-->

Els Sense ja es poden trobar al mercat i a més tindran un component solidari, una part dels ingressos de cada ampolla es destinaran a la iniciativa “Creuem l’estret nedant per l’ELA” en la que Cristina Vallespí i David Díaz nedaran a benefici de la Fundació Miquel Valls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa