Tres empreses de la Terra Alta ofereixen aquest diumenge dia 19 un programa d’activitats turístiques que combina l’itinerari guiat pels escenaris de la batalla de l’Ebre amb degustació dels vins i la gastronomia de la comarca. L’experiència està organitzada per l’empresa Terra Enllà, el restaurant Miravall de Batea i el Celler Frisach de Corbera d’Ebre.

La jornada arrencarà al matí al municipi del Pinell de Brai, d’on sortirà l’anomenada ruta “El secret dels Brigadistes”, que lliga senderisme amb gastronomia. L’itinerari a peu s’endinsa per la serra de Pàndols a la recerca del monument erigit durant la batalla de l’Ebre per les Brigades Internacionals l’estiu de 1938. Els guies de Terra Enllà descobriran el periple dels brigadistes nord-americans i d’altres nacionalitats que allí hi van lluitar i les petjades que el seu pas han deixat en aquest recorregut històric. En acabar, l’activitat es trasllada al restaurant Miravall de Batea, on s’oferirà un menú inspirat en la batalla de l’Ebre a base de quatre plats i postres, amb degustació de vins i olis de la Terra Alta. El menú comentat ret homenatge a l’alimentació dels soldats i de la població civil en època de guerra.

A la tarda, l’activitat es trasllada al Poble Vell de Corbera d’Ebre, testimoni i símbol de la batalla de l’Ebre. En aquest espai històric únic a Catalunya, Terra Enllà oferirà un recorregut guiat pels seus carrers enrunats, el conjunt escultòric de l’Abecedari de la Llibertat, l’església nua i el seu campanar. Les trinxeres museïtzades de la Cota 402 posaran l’epíleg al tour, amb una visita a l’espai i degustació dels reconeguts vins ecològics del Celler Frisach de la DO Terra Alta, davant d’unes vistes meravelloses. Aquesta activitat està adaptada per al turisme familiar.

El preu de la ruta ‘El secret dels Brigadistes’ és de 23 euros i inclou el dinar. La ruta ‘Vins a la Trinxera’ té un preu de 15 euros i inclou l’entrada al Poble Vell i la degustació dels vins. Es pot reservar el tour al 636.67.99.69 i a www.terraenlla.com

Nou comentari