VadeVi
La Taula de l’Enoturisme de la Terra Alta comença a caminar
La primera reunió de la taula d'enoturisme de la Terra Alta s'ha fet aquest dimecres a Gandesa
La primera reunió de la taula d’enoturisme de la Terra Alta s’ha fet aquest dimecres a Gandesa | DO Terra Alta

!--akiadsense-->

Aquest dimecres s’ha fet a Gandesa la primera reunió de la Taula d’Enoturisme de la DO Terra Alta, una taula que neix amb l’objectiu de dinamitzar i comercialitzar la Ruta del Vi de la Terra Alta, un projecte que s’iniciava des del Consell Comarcal de la Terra Alta a principis del 2019 amb l’objectiu de popularitzar la comarca com a destí turístic i potenciar el model territorial i econòmic de la Terra Alta.

“Amb aquesta taula d’enoturisme pretenem sumar un actiu a l’oferta turística de les Terres de l’Ebre. La Terra Alta és el celler de les Terres de l’Ebre i tenim molt a oferir”, ha assegurat Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, que lidera el projecte de la Taula d’Enoturisme.

En el darrer exercici, la Terra Alta va registrar 34.200 visitants i es van comercialitzar 64 activitats enoturístiques amb temàtiques diverses però on el gran protagonisme va ser per les visites a cellers i els tastos guiats, oferts fins a 7 idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, rus, italià i alemany. La fita ara és millorar aquesta oferta i incrementar així el nombre de visitants que aposten per l’enoturisme a la Terra Alta. I és que l’objectiu de la taula és arribar al màxim nombre de potencials interessats en el territori, no només a Catalunya sinó també a nivell internacional.

En aquesta primera reunió s’han establert ja les funcions i objectius que s’hauran de treballar per tal de posar en marxa el pla de dinamització i de gestió de la Ruta del Vi, i s’han definit les primeres línies d’actuació per a l’exercici 2020/2021, que passen en primer terme per la creació d’una identitat gràfica pròpia i l’aposta per actes digitals, per tal de complir amb els protocols establerts a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19.

La Taula d’Enoturisme, que es reunirà com a mínim 3 cops l’any, integra tant al sector públic com al sector privat, amb representació de la DO Terra Alta, els seus cellers, Consell Comarcal de la Terra Alta, Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i l’Associació Rural de la Terra Alta. La propera reunió està previst que se celebri un cop finalitzi el període de verema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa