La Denominació d’Origen Terra Alta dona la benvinguda a l’estiu, de nou, amb la festa de l’Eclipsi; i el cert és que si bé la pandèmia n’havia obligat a cancel·lar-se les darreres edicions, aquest any torna i ho fa amb força novetats.

D’entrada, el canvi està en la gamma de vins presents. Fins ara l’oferta se centrava exclusivament en les garnatxes blanques, però la festa s’obre des d’enguany a tots els vins de la DO Terra Alta per fer-la més plural i integradora. L’altra gran novetat té a veure amb la durada, ja que l’habitual vespre amb vins maridats amb una petita mostra gastronòmica passa a partir d’aquest any a ser una festa que tindrà lloc durant tot un cap de setmana. Les dates, per anar-les guardant al calendari, seran l’11 i 12 de juny. 

La Terra Alta es prepara pel una nova edició de l'Eclipsi
Una de les edicions anteriors de l’Eclipsi amb vins de la Terra Alta | cedida

El lloc escollit per a aquesta nova edició de l’Eclipsi ha estat Horta de Sant Joan, un enclavament únic que se suma a aquesta iniciativa de la DO Terra Alta, apostant fort per una festa que busca convertir-se en una data ineludible al calendari de tots els aficionats als vins de la DO Terra Alta, així com a les bondats paisatgístiques i enoturístiques que ofereix la comarca de la Terra Alta.  

Aquells que s’apropin a la comarca durant el cap de setmana de l’Eclipsi podran gaudir d’un bon grapat d’activitats on vi i gastronomia de la comarca maridaran amb actuacions musicals, tallers per a grans i petit, i tota una sèrie d’expressions artístiques i culturals que tindran lloc al centre històric d’Horta de Sant Joan.  

El concurs de vins DOTA se celebrarà anualment coincidint amb l’Eclipsi | cedida

Concurs de Vins amb DO Terra Alta  

L’altra gran novetat d’aquesta edició serà la celebració del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que a partir d’enguany tindrà lloc anualment en el marc de la celebració de l’Eclipsi. La gala de lliurament de premis se celebrarà dissabte 11 al vespre.  

Històricament, el concurs ha anat lligat a la Festa del Vi. El canvi de data respon a la voluntat del Consell Regulador de donar cabuda també en el concurs als vins joves que, tradicionalment, per dates, quedaven fora d’aquest concurs. D’aquesta manera, el concurs es converteix també en una acció més plural i integrador, a més de guanyar protagonisme a la comarca.  

Nou comentari

Comparteix