VadeVi
La Terra Alta s’omplirà de cultura i vi aquest mes d’agost
  • CA

Aquest mes d’agost els vins de la DO Terra Alta tornaran a maridar amb la cultura, amb una gran oferta d’activitats que va del cinema i el teatre fins a la fotografia passant per la música o els contes. Una gran varietat pensada per fer contents grans i petits i tots els gustos per poder gaudir de les vacances o els caps de setmana en bona companyia, gaudint de la cultura i, és clar, de bons vins.

Festival In-FCTA: cinema i molt més

La primera cita és aquest diumenge 31 de juliol al vespre a la plaça de l’Església de Bot. A les 21:30 s’inagurarà el Festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta on, un any més, la DO col·labora. Enguany el festival arriba a la sisena edició amb la voluntat d’omplir tota la comarca de propostes ambicioses que van més enllà del cinema.

Tot i que el festival va néixer a Bot, que n’és la seu oficial, l’organització vol sumar altres poblacions, i és per això que també hi haurà projeccions als cellers Herència Altés i Figueres, tots dos a Gandesa. Al llarg de la setmana, es podrà gaudir de tallers informatius, projeccions de curtmetratges, films tan coneguts com ‘Alcarràs’, concerts, teatre, gastronomia i, és clar, vi. El festival clourà el proper dissabte 6 d’agost amb el lliurament de premis del Concurs de Curmetratges In-FCTA 2022, que es celebrarà a les 22:00 al camp de futbol de Bot.

El Festival In-FCTA torna a Bot però es vol escampar per la Terra Alta
El Festival In-FCTA torna a Bot però es vol escampar per la Terra Alta

Torna el cicle Divendres DiVins

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, el cicle Divendres DiVins, que uneix patrimoni, música i vi, torna a la Terra Alta, concretament a Arnes. Aquesta vegada, el divendres 12, l’encarregat d’amenitzar la vetllada serà Joe Juanós, que maridarà amb el seu jazz els vins de la DO Terra Alta. Abans d’això, els assistents podran gaudir d’una visita guiada al poble d’Arnes. El punt de trobada serà a les 19:30 a la plaça de l’Ajuntament.

Aquesta iniciativa va ser posada en marca pels Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona, amb la col·laboració dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’INCAVI i les denominacions d’origen del Camp de Tarragona. El seu objectiu és posar en valor els espais patrimonials del territori i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant l’estiu, reforçant el vincle amb el vi i amb els artistes locals.

Els Divendres DiVins són una altra de les propostes que passarà per la Terra Alta aquest agost
Els Divendres DiVins són una altra de les propostes que passarà per la Terra Alta aquest agost

Biblioteques amb DO 

El cicle Biblioteques amb DO arriba un estiu més a la Terra Alta, i enguany arriba a la desena edició. Aquest projecte porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya per reforçar els coneixements que en té la població, a través d’un programa d’activitats variades i per a tots els públics.

La cita d’enguany serà el dimecres 17 d’agost a les 17h a la Bibliopiscina de les piscines municipals de Gandesa, amb l’espectacle ‘Pedalant entre vinyes’ de la companyia Daina Teatre. Es tracte d’un espectace de contes sobre el medi ambienti pels més petits. Amb objecte i titelles, es donarà a conèixer la biodiversitat de la vinya i quines espècies garanteixen el seu bon desenvolupament.

A més, com cada any, els mesos d’agost i setembre es posa en marxa el Concurs de Fotografia Biblioteques amb DO, que arriba a la novena edició. De l’1 d’agost i al 30 de setembre, qui hi vulgui participar haurà de publicar fotos als seus perfils de xarxes socials (Instagram, Facebook o Twitter) amb un títol i el hashtag #biblioDOTerraAlta2022. Pel que fa a la temàtica, han de ser imatges lligades al món del vi a la Terra Alta, des de les vinyes o els cellers, fins a l’enoturisme a la comarca. Les bases completes del concurs es poden trobar aquí. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa