VadeVi
El vi de la Terra Alta, protagonista de la 31a Fira del Vi de Gandesa
El celler Cooperatiu de Gandesa és una de les propostes de l'Enoguia 2018-2019
El celler Cooperatiu de Gandesa acollirà la Nit de les Garnatxes blanques en el marc de la Fira del Vi | enoguia

!--akiadsense-->

Arriba la 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa un certamen que s’ha consolidat com una trobada fonamental al sector. L’edició d’enguany se celebrarà del 2 al 4 de novembre i com cada any tindrà com a eix central la Mostra de Vins que es fa a la Rambla de la Democràcia, amb representació de 32 cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta.

La inauguració de la Festa es farà divendres 2 de novembre a les 18:30h a la carpa de la Rambla de la Democràcia. L’acte serà presidit per Salvador Puig, Director General de l’INCAVI, que estarà acompanyat pels representants de les entitats organitzadores de la Festa així com pel pregoner d’enguany, Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya. A continuació, la comitiva es traslladarà fins a la Sala de Ball Societat Unió Gandesana on a les 19:30h tindrà lloc l’acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2018, un concurs que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta. Vicent Sanchis serà l’encarregat de lliurar els premis d’una edició que novament bat tots els rècords de participació, amb 165 referències que opten a premi.

Nit de les Garnatxes Blanques

Divendres al vespre a les 22hse celebra al Celler Cooperatiu de Gandesa la 9a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que s’ha convertit ja en un clàssic de la festa i on les garnatxes blanques de la DO Terra Alta són les protagonistes absolutes. Enguany es podran degustar més de 40 vins elaborats majoritàriament amb aquesta varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

Tastos i activitats enoturístiques

Al llarg del cap de setmana se celebren diferents activitats relacionades amb el món del vi com ara visites guiades als cellers, que obren les seves portes per organitzar activitats de caràcter enoturístic. Per la seva banda, a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta es faran tastos guiats a càrrec dels cellers de la DO. Aquests tindran lloc dissabte 3 de novembre a les 18h i diumenge 4 a les 12h. Els participants podran conèixer els vins de la mà dels mateixos elaboradors, que explicaran el seu treball i les seves històries particulars.

Jornada tècnica, divendres 2 al Celler Joan Figueres

Prèviament a la inauguració de la Festa, el mateix divendres al matí (12h) tindrà lloc una nova edició de les jornades tècniques que la DO Terra Alta organitza pels cellers membres i per empresaris de la comarca. L’edició d’enguany compta amb la participació de Sarah Jane Evans, Master of Wine"> i tot un referent de l’enoturisme a nivell internacional. Guardonada escriptora i periodista de vins, és co-presidenta dels Decanter World Wine Awards"> i presidenta del simposi de l’Intitute Master of Wine 2018.">

Jornada professional, dilluns 29 d’octubre

Enguany, la jornada dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria, així com a premsa especialitzada i prescriptors, donarà el tret de sortida a la setmana de la Festa del Vi, i se celebrarà dilluns 29 d’octubre. La jornada constarà d’una mostra de vins a l’Església del Poble Vell de Corbera (de 11h a 14h), on els assistents podran tastar més de 90 referències dels cellers que hi participen; i d’un dinar típic terraltí a càrrec dels restauradors de la comarca i que se celebrarà al Parc Natural dels Ports.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa