VadeVi
Els vins de la DO Terra Alta mariden l’estiu
  • CA
Vins de la DO Terra Alta

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar, un estiu més, un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta. Un estiu on els esports, el cinema o els llibres ompliran els carrers, i que comptaran amb la Garnatxa blanca com a companya de viatge.

La primera de les trobades és aquest dissabte 28 de juliol, amb la 3a Bicicletada Nocturna de Gandesa. Una carrera de 30km, oberta a tothom i que arrencarà a les 20:30h. Entre els premis als guanyadors, vins de la DO Terra Alta.

Amb el mes d’agost arriba una de les moltes festes del vi que se celebren a la Terra Alta: la Festa del Vi de Batea. Del 3 al 5 d’agost, els assistents podran gaudir d’una ruta de tapes i vins pels bars del poble. A més, dissabte dia 4, de 19h a 22h se celebra el showroom de cellers de Batea, una mostra de vins oberta a tothom i on es podran maridar els vins de la DO Terra Alta amb la gastronomia local i la música de l’artista Paula Valls. El mateix 4 d’agost, a Caseres, se celebra la 4a edició d’El Sopar dels Llops, la cursa BTT nocturna. I després de la cursa, com cada any, sopar i sortejos per als participants, amb la col·laboració de la DO Terra Alta, que aportarà alguns dels seus vins per als guanyadors.

El mes d’agost arrenca també una nova edició de Biblioteques amb DO, que enguany se celebra a la Biblioteca Dr. Mn. Joan Baptista Manyà de Gandesa. La primera de les activitats tindrà lloc dimecres 8 d’agost (18h) amb l’espectacle Màgia d’a prop amb regust de vi, un espectacle de màgia per a tota la família a càrrec de la companyia Ramon Castells i que comptarà amb alguns efectes relacionats amb el món del vi i els llibres. Ja a finals de mes, dimecres 29 d’agost (19:30h) arriba la segona de les activitats: Gotim de contes. Una sessió de comptacontes per a adults, amb històries inclusives i adaptades per a les persones amb pluridiscapacitat.

A més, des de l’1 d’agost i fins al 16 de setembre estarà oberta la convocatòria per participar en el V Concurs de Fotografia Biblioteques amb DO. Les imatges presentades han d’estar relacionades amb el món del vi de la Terra Alta, des de les vinyes, fins als cellers, la verema o instantànies d’enoturisme a la comarca.

També el cinema tindrà el seu espai aquest estiu, amb la celebració de la segona edició d’In-FCTA, el Festival de Cinema a la Terra Alta, que se celebrarà a Bot del 5 a l’11 d’agost. Després d’una primera edició que va ser tot un èxit de públic a la comarca, superant totes les previsions de l’organització, aquest segon any el festival arriba amb més força, de la mà de l’actor Ivan Massagué, i buscant convertir-se en cita anual de rellevància a la comarca. La DO Terra Alta tornarà a donar suport al festival en l’entrega de premis de la gala final per tal de fer d’aquesta un referent cultural a la Terra Alta.

Finalment i també a Caseres, aquesta ha estat enguany la població escollida per celebrar el darrer Divendres DiVins d’enguany. Partint de l’Església de Santa Maria Magdalena, es farà una visita al poble per gaudir després del concert del grup de jazz Xavier Pié, que presentaran el seu darrer treball Connexions. Serà divendres 17 d’agost a partir de les 19:30h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa