VadeVi
Mon Pare de Vinyes del Convent, un homenatge en una ampolla
  • CA
Mon Pare, el nou vi de Vinyes del Convent

!--akiadsense-->

Les Vinyes del Convent ha presentat aquest cap de setmana una nova referència vinícola: Mon Pare, un vi gastronòmic que neix per commemorar el centenari del naixement de Rodrigo Gil, pare d’Elies Gil, propietari del celler, empresari i viticultor provinent d’una família dedicada al món del vi des de fa més de dos segles.

La presentació va tenir lloc al celler amb una jornada de portes obertes on els més de 800 assistents van poder tastar el nou vi i gaudir de la música del grup de folklore de les Terres de l’Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Mon Pare 2016 és un vi negre elaborat a base de sirà, cabernet sauvignon i garnatxa. Fermentat en dipòsits d’acer inoxidable, posteriorment ha envellit 18 mesos en foudres de 5.000 litres gràcies als quals ha adquirit la complexitat que el caracteritza. Un cop passats aquests 18 mesos va ser embotellat i s’ha mantingut en repòs durant 6 mesos més.

El resultat, segons el mateix celler, és un “vi saborós, amb un intens color pruna i una llàgrima densa que reflecteix tota la seva estructura i envelliment. Agradable en nas, aromàticament és complex, amb notes que recorden a la fruita negra madura, espècies provinents de l’envelliment i un toc balsàmic que li confereix frescor a l’aroma. En boca té una entrada suau, una bona presència i equilibri en el paladar i un final llarg i ple”.

Sobre el celler

Les Vinyes del Convent és l’únic celler de la Terra Alta que es troba a Horta de Sant Joan, una població tradicionalment lligada al món del vi i sota el paraigua de la Denominació d’Origen Terra Alta. El celler va ser inaugurat el juny de 2017 amb la presentació de les seves 5 primeres referències: Los Ceps de la Via Verda Blanc, Los Ceps de la Via Verda Negra, Els Costums Blanc, Els Costums Negre i Mas de Sotorres. Des de llavors han vist la llum Lola Bel, un rosat 100% Garnatxa peluda, homenatge a la mare d’Elies Gil, i el recent Mon Pare.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa