Aquest dijous arrenca la 26a edició de la Festa del Vi de Gandesa, una cita anual, que coincidint amb el primer cap de setmana de novembre, reuneix a amants i productors dels vins de la DO Terra Alta.

La inauguració oficial tindrà lloc a les 19,30h del vespre i comptarà amb la presència del Director General de l'INCAVI, Jordi Bort, així com d'altres autoritats locals i representants de les entitats organitzadores.

El mateix dia de l'obertura es donaran a conèixer els guardonats del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2013 en un acte que conduirà l'actor Carles Flavià. El concurs reconeixerà els millors vins terraltins en diverses categories en una edició que enguany ha assolit rècord de participació amb 120 referències presentades i 24 cellers inscrits.

Entre les novetats d'enguany hi ha el primer Enofestival "Gandesa Wine", proposta que combina els vins guardonats al concurs amb la música. Per un preu de 5 euros es podran tastar tres dels premiats mentre sona de fons música del grup de pop, rock, folk Jules.

La fira de vins obrirà portes el mateix dijous a partir de les 19h de la tarda i es podrà visitar durant tot el cap de setmana. Els cellers participants en aquesta edició són:

  • AGRICOLA CORBERA – Corbera d'Ebre
  • ALGRAMAR CB/VINS DEL TROS- Vilalba dels Arcs
  • ALTAVINS VITICULTORS – Batea
  • CELLER BÀRBARA FORÈS – Gandesa
  • CELLER BATEA – Batea
  • CELLER BERNAVÍ – Vilalba dels Arcs
  • CELLER CAL MENESCAL – Bot
  • CELLER COMA D'EN BONET – Gandesa
  • CELLER COOPERATIU GANDESA – Gandesa
  • CELLER FRISACH VINS ECOLÒGICS – Corbera d'Ebre
  • CELLER JORDI MIRÓ – Corbera d'Ebre
  • CELLER PIÑOL – Batea
  • CELLER TERN – Batea
  • CELLER XAVIER CLUA – Vilalba dels Arcs
  • CELLERS TARRONÉ – Batea
  • CELLERS UNIÓ COOP. AGRICOLA CATERRA – La Pobla de Massaluca
  • COVILALBA – Vilalba dels Arcs
  • EDETÀRIA – Gandesa
  • ESCOLA DE CAPACITACIÓ AGRÀRIA DE GANDESA HERÈNCIA ALTÉS – Batea
  • JOSEP VICENS – Gandesa
  • LAFOU CELLER – Batea
  • VINS LA BOTERA – Batea
  • EL VI A PUNT
  • AIGUARDENT DE PRAT DE COMPTE
  • IDECE (INSTITUT PER AL DESENVOLUPAMENT DE LES COMARQUES DE L’EBRE)

Entre les propostes hi destaca la 4a "Nit de les Garnatxes Blanques", una vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica i tradicional de la Terra Alta (amb gairebé 1400 ha de vinya, i el 33% de la producció mundial) i de la qual se'n podran tastar fins a uns 40 referències diferents. Els vins estaran maridats amb tapes que elaborarà l'equip del Restaurant Villa Retiro de Xerta, amb una estrella Michelin. 

A més, també es podran degustar vins de la DOQ Priorat, regió convidada, a través dels Cellers de la Conreria d'Scala Dei i Mas d'en Gil.

El cap de setmana es completarà amb altres activitats, com el dinar popular de la Clotxa, menjar típic de la zona que consisteix en mig pa de pagès farcit d'embutits i sardina salada, actuacions musicals i activitats per a la canalla.

La 26a Festa del Vi de Gandesa tindrà lloc del 31 d'octubre al 3 de novembre. Podeu consultar el programa sencer d' activitats aquí
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa