L’oferta de turisme enològic de les comarques de Barcelona és tan àmplia i diversa que s’adapta a tots els gustos i butxaques. I és que el territori té segles d’història lligada a la vinya i el vi, un sector que encara en l’actualitat fa bategar socialment, econòmicament i culturalment el nostre territori. Cellers centenaris, ofertes de turisme actiu entre vinyes, tastos de vins o mostos acabats de premsar… Són petits plaers que tenim molt a la vora, totalment a l’abast i dels quals es pot gaudir a preus molt assequibles, fins i tot, aquells qui vulguin fer nit.

Més de setanta càmpings

L’oferta de càmpings a les comarques de Barcelona sumen un atractiu més per als amants de l’enoturisme. D’una banda, per la proximitat: amb més de setanta propostes repartides pel territori, és fàcil trobar-ne un que quedi prop de cellers, vinyes o projectes de vi que es vulguin visitar. I, de l’altra, per la seva qualitat: la majoria són coneguts a escala nacional i internacional pel seu tracte acollidor, pel confort de les seves instal·lacions i per una gamma de serveis adaptada als interessos i necessitats de públics molt diferents.

Hi vagis en família, amb parella o amb amics, qualsevol càmping esdevindrà una bona base d’operacions per planificar l’aventura vitivinícola del dia, o per recuperar-se després d’una bona jornada tastant Catalunya a través dels seus vins.

El caravàning, una bona opció per dormir entre vinyes | Foto: Barcelona és molt més

En autocaravana per l’Alt Penedès

La xarxa d’àrees d’autocaravanes de l’Alt Penedès és molt coneguda entre els entusiastes del turisme càmper, que aprecien el fet de poder disposar de places públiques i gratuïtes per pernoctar al llarg de tot l’any. I les persones que opten per aquesta modalitat de turisme poden decidir passar la nit prop d’un celler amb vistes a les vinyes, ja que són molts els projectes que han habilitat zones privades d’estacionament. Si ajuda a decidir el destí, algunes recomanacions més. D’una banda, la Ruta Miravinya, que permet conèixer amb vehicle gran part de la geografia vitivinícola penedesenca; i, de l’altra, Penedès 360, amb itineraris enoturístics que mostren els seus paisatges de postal a peu, amb bicicleta de passeig o amb BTT.

Interior Caves Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia
Interior de les Caves Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia | Foto: Gonzalo Sanguinetti, Diputació de Barcelona

Vins de l’època romana i enmig de parcs naturals

I ja que estem fent pluja d’idees per omplir l’agenda d’activitats enoturístiques, hi ha infinites altres opcions que complementen les de turisme actiu pel Penedès. D’una banda, podem apropar-nos al territori d’Alella per passejar entre les vinyes de la Vall de Rials o per visitar el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, que desvela alguns dels secrets d’aquest vincle vinater.

Existeix també l’oferta de descansar amb vistes a les vinyes i a Montserrat o a Sant Llorenç del Munt i l’Obac i al Massís del Montcau. Espais naturals singulars que es poden visitar a peu o sobrevolar des de l’aire, gràcies a una experiència única amb globus aerostàtics.

Els vins amb bombolles també entren al joc. I entre les activitats que s’ofereixen, hi ha per exemple la d’elaborar el teu propi vi escumós o la de dissenyar una etiqueta personalitzada per a l’ampolla. Activitats a les quals l’entorn on se celebren aporta encara un valor afegit més, i és que acostuma a ser en una cava i entre ampolles que reposen i fan criança abans de sortir al mercat per ser gaudides en la millor companyia.

Tota la informació sobre gastronomia i enoturisme seguint aquest enllaç.

Més informació sobre les rutes del vi de Barcelona, aquí.

Amb la col·laboració de:

La Diputació de Barcelona s’ha compromès amb la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015. En aquest sentit, treballa per estendre la cultura de la sostenibilitat turística a empreses, serveis turístics i destinacions a través del Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa