VadeVi
Experiències d’enoturisme per viure la verema
  • CA

L’inici de la verema dona peu a tot un programa d’activitats enogastronòmiques que permeten als visitants viure en primera persona un dels moments més importants per als viticultors, cellerers i elaboradors de vi del país. Us recollim algunes propostes que us ajudaran a triar en cas de voler participar en alguna d’elles.

Els assistents en una edició anterior a la Festa de la Verema del Penedès | Penedès Turisme

Picnics als cellers de la Ruta del Vi del Penedès

Diversos cellers de la Ruta del Vi del Penedès donaran la benvinguda a la verema oferint pícnics entre vinyes durant el cap de setmana del 3 i 4 de setembre. Serà en el marc d’una nova edició de la Festa de la Verema, punt de partida d’un mes carregat d’activitats enograstronòmiques al territori.

Els cellers de la Ruta oferiran durant esmorzars, brunchs i aperitius, sempre acompanyats dels seus vins. A més a més, algunes d’aquestes propostes es completaran amb música en viu, tastos especials i amb activitats com ara tallers de verema en família, trepitjades de raïm i tastos de most acabat de fermentar.

En total són tretze cellers els qui s’hi sumen i ofereixen programació pròpia. Can Suriol, Sumarroca, Jané Santacana, Caves Bolet, Segura Viudas, Vins El Cep, Giró Ribot, Celler Eudald Massana, Cava Guilera, Família Torres, Albet i Noya i Jean Leon. Podeu consultar totes les activitats horaris, preus, dates i altres informacions que ajudaran a la tria a través de la pàgina web de Turisme Penedès.

Verema en família a La Vinyeta

La verema és un dels moments més màgics de l’any”, diuen des de la Vinyeta, màxima que comparteixen de ben segur molts d’altres cellers d’arreu del planeta. Sigui com sigui, des d’aquest projecte empordanès també proposen una activitat en família en la qual “tallarem el raïm, el trepitjarem com s’ha fet de temps ancestrals i el premsarem amb el mètode tradicional fins a obtenir el preuat most”. Per finalitzar la trobada, ofereixen un sopar a base de pa amb tomàquet amb embotits i formatges de cloenda.

Les dates previstes per gaudir de l’activitat són el 2, 3, 9 i 10 de setembre a partir de les 19:00h de la tarda. Per concertar i reservar plaça, es pot enviar un correu electrònic a [email protected].

Agustí Torelló Mata organitza activitats de verema | celler

Verema i brunch, a Agustí Torelló Mata

El celler Agustí Torelló Mata proposa visita i activitats vinculades amb la verema, amb una experiència que inclou collir el teu propi raïm, aprendre a premsar-lo de manera manual i després tastar-ne el most resultant.

Tot plegat, en el marc d’un brunch que inclou productes de la terra i del qual es pot gaudir en un espai privilegiat entre ceps i oliveres, sempre maridat amb caves de Guarda Superior de la marca.

L’activitat està programada per diverses jornades que es poden consultar a través d’aquest enllaç.

El Celleret de Família Torres acollirà un sopar còctel elaborat pel xef Sergi Millet | cedida

Experiències sensorials i familiars, a Torres

Família Torres suma tres experiències més per gaudir de la verema d’enguany. L’experiència sensorial ‘Del cep a la copa’, un ‘sopar entre vinyes’ i el ‘Pícnic i verema en família’, tres propostes que se celebraran a la finca Mas La Plana de Pacs del Penedès.

‘Del cep a la copa’ ofereix l’oportunitat d’aprofundir en el món del vi i descobrir les particularitats de diferents varietats de raïm, tant en forma de fruit com de vi. Tot passejant entre vinyes, es farà un joc per identificar els diferents tipus de raïm i posteriorment es realitzarà un tast de quatre varietats diferents i de vins elaborats íntegrament amb aquestes varietats. L’experiència també inclou una visita al celler i se celebrarà el dissabte 3 de setembre entre les 18:00 i les 20:30 hores.

El ‘Sopar de verema entre vinyes consistirà en un sopar còctel elaborat pel xef Sergi Millet al jardí del restaurant El Celleret, a peu de vinya, maridat amb els vins del celler i la música del DJ John Jacobsen. El sopar se celebrarà el dissabte 3 de setembre, de 20:30 a 1:00 hores, i s’ofereix l’opció de transport des de Barcelona amb autobús.

Finalment, el Pícnic i verema en família és una experiència pensada per gaudir-la en família o amb amics que consisteix en fer una verema tradicional, després d’un petit taller introductori. També inclou un pícnic de pa amb tomàquet, embotits i formatges artesans, regats amb vins de la marca i una visita al celler. Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte 3 i diumenge 4 de setembre, de 10:00 a 13:15 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa