VadeVi
La Ruta del Vi del Penedès, la més visitada de l’Estat
  • CA

Segons l’Observatori Turístic de Rutes del Vi d’Espanya, la Ruta del Vi del Penedès va ser la més visitada de tot l’Estat l’any 2020. L’estudi, encarregat a l’Observatori per l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) destaca que, malgrat la pandèmia de Covid-19 i la lògica caiguda massiva de visitants a totes les rutes de l’Estat, la del Penedès va rebre 132.000 persones, molt per davant de la Ruta del Vi i el Brandi de Xerès (99.000 visitants) i de la Ruta del Vi Ribera del Duero (95.000). Pel que fa als museus del vi més visitats, el Vinseum és el segon més exitós, superat només pel de Calatayud i encara per davant del de Ribera del Duero.

Tot plegat en un any molt dur per al turisme ecològic i on, segons el mateix estudi, els visitants van caure un 73,5%, cosa que va tenir una afectació econòmica força semblant en percentatge. Tot i això durant els mesos d’estiu, quan les restriccions es van aixecar una mica si més no pel que fa als desplaçaments dins l’estat espanyol, les rutes vinícoles van veure com les visites es recuperaven, en gran mesura gràcies a la percepció dels visitants que l’enoturisme és una activitat segura.

Pel que fa a les perspectives d’aquest estiu de 2021, els cellers, restaurants i altres organitzadors d’activitats enoturístiques han preparat una oferta molt variada tant en l’espai com en la tipologia, amb activitats per a tot tipus de públic perquè tothom pugui descobrir, de la manera que més li agradi, la riquesa cultural i vitivinícola del nostre país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa